SPIONAJ industrial la IPROMIN - Ambasada Rusiei: Nu am fost informaţi oficial despre cetăţeanul rus depistat cu documente clasificate

Ambasada Rusiei la Bucureşti precizează, la solicitarea MEDIAFAX, că nu a fost informată de autorităţile române despre cetăţeanul rus depistat pe aeroport cu documente clasificate ale IPROMIN SA şi că va cere clarificări printr-o notă verbală trimisă MAE român.

712 afișări
Imaginea articolului SPIONAJ industrial la IPROMIN - Ambasada Rusiei: Nu am fost informaţi oficial despre cetăţeanul rus depistat cu documente clasificate

Ambasada Rusiei: Nu am fost informaţi oficial despre cetăţeanul rus depistat cu documente clasificate (Imagine: Shutterstock)

"Ambasada Rusiei nu are nicio informaţie despre un cetăţean rus reţinut de autorităţile române pe 19 octombrie. Dacă cazul chiar a avut loc, noi nu am primit nicio informaţie. Vom face o cerere autorităţilor României pentru clarificare. Vom trimite o notă verbală MAE pentru a ne oferi detalii. Fără informaţii, nu putem face niciun alt comentariu", a declarat, pentru MEDIAFAX, consulul Andrei Lancikov, de la Secţia Consulară a Ambasadei.

De asemenea, consulul rus a precizat că, potrivit prevederilor legislaţiei internaţionale, autorităţile române au obligaţia să notifice Secţia Consulară a Ambasadei Ruse atunci când reţin un cetăţean rus.

Lancikov a menţionat că Secţia Consulară nu a fost contactată nici de cetăţeanul rus menţionat în legătură cu acest caz.

Totodată, Anatoly Loshakov, secretarul III al Ambasadei Rusiei însărcinat cu relaţia cu presa, a spus că Ambasada nu face niciun comentariu privind acest caz, fiind de domeniul consular.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici