Spitalele din Bucureşti ar putea avea, în sfârşit, sisteme moderne de ELIMINARE a infecţiilor nosocomiale

Primăria Capitalei vrea să implementeze în spitalele din Bucureşti un sistem de dezinfecţie cu ajutorul ultravioletelor. Proiectul, denumit „Tehnologie revoluţionară de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor” va fi supus votului în şedinţa CGMB de joi.

735 afișări
Imaginea articolului Spitalele din Bucureşti ar putea avea, în sfârşit, sisteme moderne de ELIMINARE a infecţiilor nosocomiale

Spitalele din Bucureşti ar putea avea în sfârşit sisteme moderne de eliminare a infecţiilor nosocomiale

„Proiectul „Tehnologie revoluţionară de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor” prevede implementarea unor măsuri care să încurajeze eliminarea infecţiilor nosocomiale din spitale, eliminarea dependenţei de observaţiile manuale, creşterea conformităţii cu procedurile online de control al infecţiilor nosocomiale şi raportarea corectă şi în timp util a infecţiilor nosocomiale, cu scopul de a salva vieţi şi bani, transmisă către Adminstraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, se arată în proiectul care va fi supus votului în şedinţa CGMB de joi.

Bugetul propus de Municipalitate pentru acest proiect este de 159.000 de euro, iar implementarea lui se va derula prin Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”.

De asemenea, ideea proiectului aparţine unui bucureştean şi a fost propusă în cadrul concursului „propune pentru Bucureşti.

„O primă provocare în această activitate este punerea în aplicare a unui program de prevenire a infecţiilor nosocomiale, care include cel mai avansat sistem de dezinfecţie cu ultraviolete cu xenon, şi asfel se reduce dramatic incidenţa infecţiilor nosocomiale”, se mai arată în proiectul CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici