Spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale până la 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale până cel târziu la 1 iulie 2010.

114 afișări
Imaginea articolului Spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale până la 1 iulie

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cseke a afirmat că una dintre priorităţile sale pentru acest an este descentralizarea sistemului sanitar.

"Anul 2010 nu va fi un an de minune în sistemul sanitar, dar va fi hotărâtor dacă vrem să schimbăm ceva. Problemele sistemului sunt pe două paliere: pe partea financiară, să găsim resurse complementare şi să eficientizăm folosirea banilor publici, iar pe de altă parte există şi problema resurselor de organizare şi de management. Priorităţile mele pentru acest an şi pentru acest mandat sunt două-trei. Trebuie să facem descentralizarea, să dăm competenţe autorităţilor locale", a spus ministrul.

Acesta a adăugat că nu toate spitalele vor fi transferate în subordinea autorităţilor locale, acest lucru urmând să fie stabilit în urma discuţiilor cu autorităţile.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că procesul de descentralizare va fi finalizat până la 1 iulie 2010.

"Până în 1 iulie va avea loc trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale. Termenul iniţial era 1 ianuarie 2010. Voi propune Guvernului să discute prelungirea termenului în şedinţa viitoare. Nu vreau să comentez de ce nu s-a făcut, dar nu mai putem aştepta", a menţionat Cseke.

Ministrul Sănătăţii se află, duminică, la Satu Mare, unde a avut întâlniri cu medicii şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi a spitalelor din judeţ, vizitând, totodată, trei spitale din municipiul Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici