Spitalizarea victimelor accidentelor ar putea fi plătită din asigurarea maşinii

Deputatul PDL Petru Movilă a anunţat, duminică, iniţierea unui proiect legislativ, alături de mai mulţi parlamentari, prin care victimelor accidentelor rutiere să le fie plătită spitalizarea din asigurarea la maşină a şoferului care a provocat incidentul.

132 afișări
Imaginea articolului Spitalizarea victimelor accidentelor ar putea fi plătită din asigurarea maşinii

Spitalizarea victimelor accidentelor ar putea fi plătită din asigurarea maşinii (Imagine: Mediafax Foto)

Petru Movilă a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care proiectul va fi adoptat, o parte din banii firmelor de asigurări vor merge către sistemul medical şi nu vor fi daţi direct persoanei care a avut de suferit în urma accidentului.

"Studiem deocamdată mai multe variante. Vrem să introducem această iniţiativă în Parlament la începutul lunii martie. Practic, o parte din banii daţi de firmele de asigurări vor merge direct în sistemul de sănătate. Cred că va apărea o opoziţie extraordinară din partea firmelor de asigurări, pentru că e posibil să vină şi să spună că vor creşte preţul asigurărilor", a declarat deputatul PDL Petru Movilă.

El a spus că o astfel de lege se aplică în multe ţări europene.

"Şi în alte ţări e la fel, adică firmele de asigurări plătesc spitalizarea. În prezent, victimei unui accident i se dau banii direct. Noi vom propune ca o anumită parte din valoarea asigurării, 25 sau 30 la sută ,să meargă spre sistemul medical", a precizat deputatul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici