Spitalul Alexandru Obregia din Capitală va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică

Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din Capitală va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică. Acesta va fi construit cu fonduri din PNRR şi de la bugetul local.

2205 afișări
Imaginea articolului Spitalul Alexandru Obregia din Capitală va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică

Spitalul Alexandru Obregia din Capitală va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan spune că noul centru va creşte calitatea serviciilor din domeniul sănătăţii mintale pentru copii şi adolescenţi.

„În prezent, în Bucureşti nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică. La nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie <Prof. Dr. Al. Obregia>, Clinica de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului nu poate oferi pacienţilor minori integral toate serviciile de care aceştia ar avea nevoie, de exemplu servicii educaţionale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală”, susţine primarul.

Conform acestuia, noul centru va avea cameră de gardă, ambulatoriu de specialitate, staţionar de zi, un spaţiu de terapie pentru copii cu TSA şi altele.

Investiţia constă în construcţia unei clădiri formată din două corpuri. Valoarea totală a investiţiei este depăşeşte 60 de milioane de lei, iar finanţarea se face prin PNRR, bugetul local al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi/sau din alte surse.

Nicuşor Dan anunţă că proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici, iniţiat de ASSMB, a fost deja aprobat de consilierii generali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici