Spitalul CF 2 avea mai multe deficienţe, printre care şi aprovizionarea cu medicamente

Spitalul CF2 avea mai multe deficienţe, constatate în timpul unei evaluări efectuate în perioada 2008 - 2009, recomandările făcute vizând aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare a farmaciei şi perfecţionarea personalului sanitar, se arată în răspunsul MTI la interpelarea unui senator.

335 afișări
Imaginea articolului Spitalul CF 2 avea mai multe deficienţe, printre care şi aprovizionarea cu medicamente

Spitalul CF 2 avea mai multe deficienţe, printre care şi aprovizionarea cu medicamente

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) arată în răspunsul la interpelarea formulată de senatorul Ion Rotaru, că Spitalul Clinic CF2 a fost verificat în perioada aprilie - mai 2009, când MTI a demarat o acţiune de control în toate unităţile sanitare din subordine.

În urma controlului de la Spitalul CF2 s-a constatat că planurile şi strategiile pentru dezvoltarea spitalului şi furnizarea serviciilor medicale nu erau respectate în totalitate, precum şi lipsa constituirii fondului de dezvoltare al spitalului.

De asemenea, echipa de control a constatat că pentru pacienţii internaţi nu s-a aplicat decontul pe pacient, încălcându-se astfel prevederile OMS şi nici nu au fost respectate în totalitate prevederile contractului de management încheiat între MTI şi manager cu privire la raportările lunare, trimestriale şi anuale ale indicatorilor spitalului.

Conducerii spitalului i s-a atras atenţia şi asupra faptului că nu respectă în totalitate legislaţia referitoare la desfăşurarea achiziţiilor publice şi închirierea de spaţii, a structurii organizatorice, repartizarea pe secţii a bugetului de venituri şi cheltuieli, examinarea medicală şi psihologică a personalului din transporturi cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei sau la gestionarea aparaturii medicale din dotare.

Alte deficienţe se referă la faptul că nu există o colaborare corespunzătoare între compartimentele din cadrul spitalului pentru asigurarea unui management economico-financiar performant, precum şi la lipsa de iniţiativă din partea managerului în privinţa măsurilor de reorganizare a spitalului.

MTI precizează că evaluarea a vizat activitatea fostului manager al spitalului, Geanny Stănescu, din perioada 2007 - 2008.

Comisia a dispus mai multe măsuri, printre care remedierea deficienţelor privind aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare a farmaciei spitalului şi evidenţierea stocului de medicamente pe suport de hârtie cât şi în format electronic, întocmirea şi completarea corectă a foilor de decont ce se eliberează pacientului şi alcătuirea unui plan de dezvoltare a spitalului defalcat pe ani, semestre, trimestre, cu sarcini precise şi responsabili desemnaţi nominal.

De asemenea, spitalul trebuia să respecte contractul de management privind raportările indicatorilor de performanţă, să consulte periodic comitetul director în legătură cu toate problemele de management al secţiilor sau al spitalului şi să întocmească un plan de formare şi perfecţionare a personalului sanitar şi monitorizarea îndeplinirii obiectivelor acestuia ca măsură de creştere a calităţii serviciilor medicale.

Totodată, managerul spitalului, Geanny Stănescu a fost sancţionat cu "încetarea contractului de management" pentru "constatarea unor abateri de la legislaţia în vigoare de către organele de control".

"În ceea ce priveşte menţinerea în funcţii de conducere a unor medici care nu îndeplinesc condiţiile ocupării acestui post datorită depăşirii vârstei de pensionare, precizăm că aceştia sunt menţinuţi în activitate prin decizia managerului dr. Constantin Tănase, cu atribuţii prevăzute în fişa postului aprobată de managerul spitalului, fără a primi indemnizaţie de conducere, şi cu avizul Colegiului Medicilor Bucureşti", se mai arată în răspunsul transmis de MTI.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat, joi, concluziile raportului comisiei de anchetă de la Spitalul CF, conform căruia în unitatea sanitară s-a lucrat într-un mediu impropriu, sterilizarea a fost îndoielnică, nu au fost respectate condiţiile de curăţenie, dezinfecţie, sterilizare şi asepsie.

Problemele de la CF2 au intrat în vizorul autorităţilor după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost transferate la SUUB în stare gravă, în 20 aprilie, în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse la acest spitalSpitalul CF2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici