Spitalul Elias: Şase pacienţi internaţi, dintre care trei la Terapie Intensivă, unul în stare gravă

Spitalul Elias mai are internate şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, trei sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care unul în stare gravă, cu traheostomie şi ventilat mecanic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical Dana Safta.

462 afișări
Imaginea articolului Spitalul Elias: Şase pacienţi internaţi, dintre care trei la Terapie Intensivă, unul în stare gravă

Spitalul Elias: Şase pacienţi internaţi, dintre care trei la Terapie Intensivă, unul în stare gravă

Alţi trei pacienţi sunt în secţia de Chirurgie Plastică, starea lor fiind bună, iar evoluţia favorabilă, a spus dr. Dana Safta.

Pacientul transferat, în urmă cu două zile, de la Spitalul Elias la Institutul "C.C. Iliescu" este stabil hemodinamic şi respirator, a precizat directorul medical.

"Pacientul care a fost transferat la Institutul «C.C. Iliescu» este stabil hemodinamic şi respirator, este cu oxigenare extracorporală. Potrivit managerului Institutului «C.C. Iliescu», Şerban Bubenek, după ce a fost conectat la aparatul de oxigenare extracorporală, starea pacientului a devenit stabilă hemodinamic şi respirator. Prognosticul rămâne însă rezervat", a mai spus directorul medical.

În 30 octombrie au fost internaţi la Spitalul Elias 14 dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv, unii dintre aceştia fiind transferaţi în spitale din străinătate. Printre cei transferaţi de la Spitalul Elias este şi Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, acesta fiind internat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk.

În 8 noiembrie a fost transferată de la Spitalul Elias şi Corina Gabriela Ioniţă, aceasta fiind internată la o unitate sanitară din Marea Britanie.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici