Spitalul Filantropia din Capitală închide sala de naşteri şi terapia intensivă pentru igienizare

Spitalul Filantropia din Capitală va închide sala de naşteri, terapia intensivă neonatală şi saloanele în perioada 19-31 august pentru igienizare generală periodică şi pentru prevenirea infecţiilor. Pacientele vor fi redirecţionate către alte maternităţi.

599 afișări
Imaginea articolului Spitalul Filantropia din Capitală închide sala de naşteri şi terapia intensivă pentru igienizare

Spitalul Filantropia din Capitală închide sala de naşteri şi terapia intensivă pentru igienizare

„În vederea efectuării igienizării generale periodice şi a prevenirii apariţiei de infecţii asociate asistenţei medicale, Spitalul Clinic Filantropia, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, va închide sala de naşteri, terapia intensivă neonatală şi saloanele de rooming-in în perioada 19-31 august 2019”, informează Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

În această perioadă nu se vor efectua naşteri în spital indiferent de vârsta de gestaţie şi nu vor fi primite transferuri din alte maternităţi.

„Pacientele care ar fi trebuit să nască la Maternitatea Filantropia vor fi redirecţionate către celelalte maternităţi ale ASSMB: Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu, Spitalul Clinic Dr.I. Cantacuzino, Spitalul Clinic Malaxa, dar şi către alte maternităţi din capitală. Obstetricienii de la Filantropia au fost anunţaţi în urmă cu trei săptămâni, în legătură cu sistarea activităţii privind naşterile, tocmai pentru a găsi soluţii şi a primi acordul colegilor, pe care i-au contactat în alte maternităţi, de a prelua viitoarele mămici”, mai arată ASSMB.

Vor funcţiona după program normal următoarele secţii: Ambulatoriul integrat, secţia de Ginecologie, secţia ATI, compartimentul de MMF, compartimentul de Prematuri, laboratorul de radiologie, laboratorul de analize medicale, laboratorul de genetică, laboratorul de anatomie patologică, farmacia.

Astfel de acţiuni de igienizare au loc anual în toate maternităţile, mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici