Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde medicamentele erau ţinute sub cheie: Cadrele medicale suspendate din funcţie îşi continuă activitatea de medic

Cadrele medicale de la Spitalul „Sf. Pantelimon” suspendate din funcţiile de şef al secţiei ATI şi asistent-şef îşi continuă activitatea medicală, iar ancheta privind medicamentele continuă, luni ajungând la spital şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

1875 afișări
Imaginea articolului Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde medicamentele erau ţinute sub cheie: Cadrele medicale suspendate din funcţie îşi continuă activitatea de medic

Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde medicamentele erau ţinute sub cheie: Cadrele medicale suspendate din funcţie îşi continuă activitatea de medic (Imagine: Shutterstock)

Cele două cadre medicale care au fost suspendate săptămâna trecută din funcţiile de şef al secţiei Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi asistent-şef de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti îşi continuă activitatea medicală, a spus luni purtătorul de cuvânt al spitalului, Fiorela Miţoiu.

„Doamna doctor Laura Constantinescu a fost suspendată din funcţia de medic şef al secţiei ATI nu din calitatea de medic. Şef de secţie acum este domnul doctor Şeri Ionel”, a declarat Miţoiu.

De asemenea, ea a mai spus că luni a venit la spital Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

„Corpul de Control al ministrului Sănătăţii este în cadrul spitalului în momentul de faţă. Au cerut toate documentele de care au nevoie, au demarat ancheta, ancheta este în curs. Se merge în paralel cu ancheta internă iar rezultatele le vom face cunoscute. Ancheta internă nu este finalizată şi în momentul în care vom avea nişte rezultate finale, acelea vor fi concluziile pe care le vom face cunoscute. Dulapul cu medicamente despre care s-a vorbit este descuiat”, a mai spus pirtătorul de cuvânt al spitalului.

Ea a explicat şi cum funcţionează sistemul medicamentelor de la ATI.

„Totdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe secţii. A existat un dulap mare care cuprindea gestiunea totală, toate medicamentele necesare pe ATI şi un dulap mai mic care cuprindea un stoc mai mic din aceleaşi medicamente. Acel dulap mare era încuiat cheia se găsea la asistenta şefă şi în momentul în care medicamentele din dulapul mic erau consumate, aceasta refăcea stocul. Stocul asigura un necesar pentru un interval mai scurt de timp de exemplu pentru weekend sau de pe o zi pe cealaltă. În momentul de faţă, cheia se predă de la medicul şef de gardă la medicul şef de gardă”, a mai spus Miţoiu.

Conducerea spitalului le-a suspendat din funcţie pe asistenta şefă şi pe şefa de la ATI în urma publicării unei investigaţii în Gazeta Sporturilor (GSP). Jurnaliştii Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Marius Mărgărit au făcut publică o discuţie care a avut loc în spital, luni, 30 mai, în care şefa ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, Laura Constantinescu, le explică medicilor pe cine să salveze, în condiţiile în care medicamentele nu ar fi suficiente şi, „dacă dăm la toţi, nu mai avem medicaţie pentru ăia care merită”, a spus ea.

Sâmbătă, în urma informaţiilor apărute în presă, medicul Cristina Gladys, din cadrul Spitalului "Sf. Pantelimon'', declara că nu ştie unde se află cheia de la dulapul cu medicamente de la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi că trebuie făcută o analiză serioasă pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici