Medic la Spitalul "Sf. Pantelimon'': Nu ştiu unde se află cheia de la dulapul cu medicamente. Ministerul Sănătăţii: Problema a fost modalitatea de predare a cheii

Medicul Cristina Gladys, din cadrul Spitalului "Sf. Pantelimon'', a declarat, sâmbătă, că nu ştie unde se află cheia de la dulapul cu medicamente de la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi că trebuie făcută o analiză serioasă pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete.

1283 afișări
Imaginea articolului Medic la Spitalul "Sf. Pantelimon'': Nu ştiu unde se află cheia de la dulapul cu medicamente. Ministerul Sănătăţii: Problema a fost modalitatea de predare a cheii

Medic la Spitalul "Sf. Pantelimon'': Nu ştiu unde se află cheia de la dulapul cu medicamente (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

''Eu nu ştiu unde se află cheia de la dulapul cu medicamente, pentru că suntem în derularea acestei anchete. Când vom termina, o să vă spunem punctual şi o să răspundem la toate întrebările puse. Este în interesul nostru să clarificăm această situaţie '', a declarat medicul Cristina Gladys în faţa jurnaliştilor.

Aceasta a precizat că nu este suficient să se vorbească doar cu fosta şefă a secţiei, ci cu întreg personalul medical al Spitalului "Sf. Pantelimon".

''Să nu credeţi că este suficient să vorbim cu doamna doctor care a fost înainte şef de secţie. Vorbim cu absolut toţi medicii din secţia respectivă, cu infirmiere, cu serviciile conexe, cu farmacie, cu contabilitate. Dacă vrem să facem o analiză serioasă, să identificăm aceste cauze şi să nu se mai întâmple niciodată, o să dureze. Sper să putem da un rezultat în 2-3 zile'', a adăugat Cristina Gladys.

Declaraţiile vin în contextul în care medicul Elena Voicu, din cadrul aceluiaşi spital, a declarat sâmbătă la postul de televiziune Digi24, că dulapul cu medicamente din secţia de Anestezie Terapie Intensivă este în continuare închis, după ce zilele trecute un medic de la secţia de Terapie Intensivă şi-a înregistrat şefa în timp ce îi spunea că tratamentul din Programul Naţional Pentru Terapie Intensivă este împărţit diferenţiat pacienţilor care „merită”. Medicul-şef de la Terapie Intensiva şi asistenta-şefă de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost suspendaţi din funcţie.

Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei acţiuni comune a Corpului de Control împreună cu Serviciul de Medicină de Urgenţă pentru a analiza dacă acuzaţiile privind şeful ATI şi asistenta-şefă de la Spitalul ''Sf. Pantelimon'' se probează, în urma apariţiei în presă a informaţiilor conform cărora medicamentele ar fi fost distribuite preferenţial către pacienţi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Laurenţiu Colintineanu a declarat, sâmbătă, că problema cu dulapul cu medicamente închis de la Spitalul "Sf. Pantelimon" consta în ''modalitatea de predare a acestei chei", iar procedura de predare va fi modificată.

Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, s-a deplasat sâmbătă la Spitalul ''Sf. Pantelimon'' pentru a analiza situaţia cu privire la sesizările medicilor legat de dulapul cu medicamente de la ATI care era încuiat. Acesta a declarat că problema ar fi fost de fapt modalitatea de predare a cheii de la dulapul cu medicamente din secţia ATI.

''Modalitatea de predare a acestei chei se pare că a fost problema. Am fost acolo şi am văzut, dulapul este descuiat, accesul la medicamente poate fi făcut iar în momentul acesta procedura de predare a acestei chei se modifică astfel încât să nu mai fie în atribuţia şefului de secţie ATI, ci să fie la medicul de gardă care preia tura respectivă'', a declarat Colintineanu.

De altfel şi purtătorul de cuvânt al spitalului Fiorella Mitoiu, a declarat sâmbătă că medicamente de la ATI nu au fost încuiate în dulap şi că pacienţii şi-au primit întotdeauna medicaţia de care au avut nevoie.

''A existat într-adevăr un dulap mare, care era încuiat şi care cuprindea toate medicamentele aflate în acest program şi un dulap mai mic la care exista în permanenţă acces şi care cuprindea aceleaşi medicamente, dar în cantitate mai mică, care să asigure necesarul pentru un anumit interval de timp. În momentul în care acest necesar era depăşit, atunci venea asistenta şefă şi deschidea pentru a fi asigurată medicaţia pacienţilor. Pacienţii nu au fost în situaţia de a nu beneficia de medicamente.''

Declaraţiile vin în contextul în care medicul Elena Voicu, din cadrul ''Spitalului Sf. Pantelimon'', a declarat sâmbătă că dulapul cu medicamente din secţia de Anestezie Terapie Intensivă ar fi fost închis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici