Spovedanie, doar la distanţă. Enoriaşii îşi vor mărturisi păcatele la minimum 2 metri depărtare de preot

  • În timpul spovedaniei, preoţii şi credincioşii vor sta la distanţă de 2 metri
  • Aceştia vor purta măşti de protecţie
1572 afișări
Imaginea articolului Spovedanie, doar la distanţă. Enoriaşii îşi vor mărturisi păcatele la minimum 2 metri depărtare de preot

Noi reguli în biserici

Noile îndrumări bisericeşti se aplică începând de miercuri în toate lăcaşurile de cult. În timpul spovedaniei, preoţii şi credincioşii vor sta la distanţă de 2 metri şi vor purta măşti de protecţie, anunţă Patriarhia Ortodoxă Română.
 
Potrivit Patriarhiei, slujbele vor fi ţinute în interiorul bisericii cu păstrarea distanţării sociale, astfel încât fiecărui credincios să îi revină câte 4 metri pătraţi, iar în cazul în care capacitatea bisericii este depăşită, credincioşii vor asculta slujba de afară.
 
Folosirea măştilor de protecţie în biserică este obligatorie, cu excepţia „slujitorilor bisericeşti care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană”.
 
Patriarhia roagă persoanele care prezintă simptome ale infecţiei, care sunt în carantină sau care au intrat în contact cu persoane infectate să nu meargă la biserică.
 
Reguli noi vor fi aplicate şi în cazul spovedaniilor: „Spovedania credincioşilor şi citirea unor rugăciuni pentru aceştia în biserică se vor programa din timp, spre a evita aglomerările de persoane. Atât preotul duhovnic, cât şi credinciosul care se spovedeşte vor utiliza mască de protecţie şi vor menţine distanţa fizică sanitară de 2 m. Se recomandă, date fiind dimensiunile reduse ale majorităţii bisericilor şi caracterul secret al Spovedaniei, ca în biserică să rămână doar preotul şi penitentul”.
 
De asemenea, Patriarhia recomandă intrări separate pentru intrarea şi ieşirea credincioşilor, aerisirea la interval de patru ore, dezinfecţia mâinilor la intrarea în biserică şi curăţarea înainte şi după slujbe a obiectelor liturgice, a stranei şi a pardoselii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici