SRI: Cazul privind "mafia cărnii", iniţiat de Serviciu la începutul lui 2013

Cazul legat de "mafia cărnii" a fost iniţiat de SRI la începutul anului 2013, fiind vorba de o reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în fraudă fiscală de mare amploare, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

1986 afișări
Imaginea articolului SRI: Cazul privind "mafia cărnii", iniţiat de Serviciu la începutul lui 2013

SRI: Cazul privind "mafia cărnii", iniţiat de Serviciu la începutul lui 2013

"Este un caz iniţiat de SRI de la începutul anului 2013. Este vorba despre o reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în activităţi de fraudă fiscală de mare amploare, axate pe achiziţii intracomunitare cu produse din carne", a spus Sava referindu-se la "cazul mafia cărnii".

Potrivit acestuia, este vorba despre "o chestiune de securitate naţională".

"Această acţiune a SRI se înscrie în eforturile noastre pentru combaterea evaziunii fiscale din România, care afectează implicit bugetul consolidat al statului. E evident o chestiune de securitate naţională, axată pe zona de securitate economică şi ameninţări transfrontaliere", a precizat Sava, menţionând că SRI a sesizat în acest caz organele în drept.

Procurorii DIICOT de la Structura Centrală continuă, joi, audierea membrilor celor două grupări infracţionale organizate suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că, până joi dimineaţă, procurorii au audiat peste 30 de persoane şi au emis ordonanţe de reţinere pentru zece dintre acestea.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au făcut, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici