Stănişoară: Ancheta de la Ciorogârla a avansat foarte mult

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, joi, la Parlament, că ancheta privind furtul de arme din depozitul de la Ciorogârla a avansat foarte mult, exprimându-şi speranţa că în curând va comunica şi rezultatele anchetei procurorilor militari.

16 afișări
Imaginea articolului Stănişoară: Ancheta de la Ciorogârla a avansat foarte mult

Stănişoară: Ancheta de la Ciorogârla a avansat foarte mult

Întrebat câte arme au fost furate şi dacă acestea se mai află în ţară sau nu şi cum se desfăşoară ancheta, Stănişoară a menţionat că ancheta a avansat foarte mult şi că nu poate da detalii pentru că numărul armelor consituie "un element probatoriu", care nu poate fi dezvăluit.

"Înţeleg curiozitatea dumneavostră, dar ştiţi foarte bine că cei care desfăşoară ancheta sunt procurorii militari şi deocamdată, până la finalizare, pot să vă asigur că s-a avansat foarte mult în această anchetă şi sperăm ca foarte curând să avem şi rezultate pe care să vi le putem comunica. Numărul armelor constituie un element probatoriu care nu poate fi dezvăluit pănă la finalizarea cercetărilor" a spus ministrul democrat-liberal.

Stănişoară a spus că nu poate spune dacă armele se mai află în ţară, motivând că nu are date în acest sens, reiterând speranţa de a transmite concluziile anchetei cât mai curând.

"Pot să vă spun şi să vă asigur că ancheta a avansat foarte mult", a subliniat ministrul Apărării.

Întrebat dacă pentru securizarea depozitelor de armanent s-au prevăzut sume speciale, Stănişoară a informat că securizarea acestor depozite se va face din sumele alocate pentru bunuri şi servicii.

"Nu sunt alocate sume speciale, ele fac parte din sumele alocate pentru bunuri şi servicii şi foarte important de ştiut este că au început procedurile prin care acest program de securizare a unor depozite şi alte obiective militare să fie pus în practică. De altfel, legat de acest lucru, pot să vă spun că acţionăm pe două direcţii, una este aceea de delaborare a muniuţiei exprirate, ceea ce ne permite dezafectarea unor incinte, concomitent cu securizarea altor depozite care vor rămâne în funcţiune", a conchis Mihai Stănişoară.

Citeşte şi

Stănişoară l-a destituit pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene

Opt persoane, audiate în cazul dispariţiei armelor de la Ciorogârla

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate arme, nu şi muniţie

Procurorii au început urmărirea penală în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla

Mii de maşini verificate de Poliţie

Aproximativ 50 de arme au dispărut din depozitul de la Ciorogârla - surse (Video)

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici