Video Stănişoară l-a destituit pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (Video)

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a anunţat, vineri, destituirea şefului Statului Major al Forţelor Aeriene Constantin Croitoru şi a şefului Direcţiei de Contrainformaţii din cadrul SMG, în urma furtului de armament de la unitatea militară din Ciorogârla.

1056 afișări

General locotenent Constantin Croitoru are 56 de ani şi ocupa funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene din martie 2007. Anterior, a fost director general al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei.

Au mai fost destituiţi şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară de la SMFA, lt. Col.Maricel Popa, precum şi ofiţerul de contrainformaţii de la Brigadă, maiorul George Uţă. A fost eliberat din funcţie şi şeful Resurse la SMFA, generalul de Brigadă Costel Tătaru.

De asemenea, a fost eliberat din funcţie şeful Serviciului Poliţie Militară din Statul Major General, colonel Marcu Pleşanu, şeful secţiei Pază şi Securitate în serviciul Poliţiei Militare din SMG, colonel Constantin Pupăză şi şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară din cadrul SMG, general de brigadă Ion Ungureanu.

Ministrul Stănişoară a anunţat că au mai fost destituiţi cei doi caporali care efectuau serviciul de pază respectiv Cristian Radu şi Nicolae Niţă, comandantul de pază, sergent Marius Tudorache, comandantul de pluton poliţie militară, plt maj. Alexandru Dinu, ofiţerul cu operaţiile din Batalionul tehnic, maior Ionel Cocoşatu, şeful de stat major la Batalion, maior Lucian Popa, comandantul de Batalion lt. col. Cătălin Berheciu.

Totodată, au fost eliberaţi din funcţie şi şeful de operaţii la Brigadă, colonelul Ştefan Dumitrescu, şeful de stat major la Brigadă, colonelul Marian Cocioartă, comandantul de Brigadă, generalul de brigadă Haralambie Oprea.

Potrivit ministrului, aceste eliberării din funcţie sunt măsuri de ordin administrativ şi urmează ca parchetul militar şi instanţele abilitate să stabilească eventualele vinovăţii pe linie penală.

Citeşte şi:

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră şi o puşcă mitralieră

Opt persoane, audiate în cazul dispariţiei armelor de la Ciorogârla - surse

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat - surse -

Adrian Cioroianu cere demisia ministrului Apărării

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici