Stare de alertă în judeţul Vaslui, după ce o femeie a murit de antrax

Autorităţile sanitare vasluiene se află de marţi în stare de alertă, după ce o femeie a murit, cel mai probabil, de antrax, în urma consumului de carne de oaie de la o stână din sudul judeţului.

2 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în judeţul Vaslui, după ce o femeie a murit de antrax

Stare de alertă în judeţul Vaslui, după ce o femeie a murit de antrax

Conform anchetei declanşată de Autoritatea Sanitar-Veterinară (DSV) Vaslui, femeia a mâncat împreună cu alte 10 persoane, în urmă cu aproape două săptămâni, carne de oaie la o stână din localitatea Pogoneşti.

La scurt timp, femeia a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, fiind diagnosticată cu traumatism toracic.

A fost supusă intervenţiilor chirurgicale, însă la scurt timp a decedat. La autopsie, medicii au descoperit o plagă bubonică la una din mâini, ceea ce i-a determinat să creadă că este vorba de antrax.

Între timp, autoritatea sanitar-veterinară vasluiană a anunţat medicul de familie din zonă şi Autoritatea de Sănătate Publică Vaslui pentru monitorizarea populaţiei din comună. Totodată, au fost prelevate probe de la femeia decedată şi transmise către Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a confirma sau infirma prezenţa antraxului în judeţul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici