„Starea de alertă maximă" explicată. Care sunt noutăţile care te vizează în mod direct | DOCUMENT

  • Hotărârea de Guvern de azi privind starea de alertă îţi spune că poţi ieşi din izolare sau din carantină instituţionalizată doar pentru a participa la înmormântarea unei rude.
  • Nu poţi participa la evenimente în spaţii închise decât dacă sunt maximum 8 persoane. Ieri, numărul era de 16 persoane.
  • Acum este clar: terasele rămân închise.
  • HG a fost publicată în Monitorul Oficial în seara aceasta, deci produce deja efecte.
17225 afișări
Imaginea articolului „Starea de alertă maximă" explicată. Care sunt noutăţile care te vizează în mod direct | DOCUMENT

HG în baza Legii 55/2020 privind starea de alertă. Care sunt noutăţile care te vizează în mod direct

Hotărârea de Guvern prin care a fost declarată, începând de azi, starea de alertă, cuprinde anumite aspecte noi pentru tine.

 

Care sunt noutăţile pentru tine:

  1. Dacă esti izolat la domiciliu sau chiar în carantină instituţionalizată poţi ieşi din acest spaţiu doar pentru a participa la o înmormântare a unei rude apropiate. Condiţia este să nu ai simptome Covid-19 şi să iţi dea voie specialiştii DSP.
  2. Sunt interzise evenimentele de tip drive-in, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.
  3. Este interzisă participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu cel mult 8 persoane (de exemplu nuntă, botez etc. În hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, numărul maxim de persoane care puteau participa era 16, dar această hotărâre a devenit astăzi nulă. 
  4. Nu poţi merge nici la plajă - activitatea în spaţiile deschise pentru administrare plaje sau ştranduri/piscine exterioare este suspendată.
  5. Acum este clar: este suspendată consumarea băuturilor şi a alimentelor în restaurante, hoteluri, pensiuni sau cafenele şi la terasele lor. Este permis doar în regim de take away 
  6. Sălile de fitness, de noroc, balneare şi sălile de joacă rămân în continuare închise.
  7. Elevii sau studenţii români sau străini, care sunt înscrişi la o şcoală sau facultate în ţara noastră, nu trebuie să intre în carantină la domiciliu doar dacă nu au simptome şi au de dat examene de final de an. Categoria asta nu era iniţial menţionată ca fiind exceptată.

 

În seara aceasta, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, deci produce efecte. De astăzi te afli, aşa cum a anunţat premierul Ludovic Orban, în „stare de alertă maximă”. Hotărârea trebuie trecută prin Parlament. 

DOCUMENT Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici