Stareţa Mănăstirii Mraconia acuzată că foloseşte un craniu la sfinţirea apei

Episcopia Severinului şi Strehaei va declanşa o anchetă la Mănăstirea Mraconia din localitatea mehedinţeană Dubova, după ce maica stareţă a fost acuzată de către un preot şi de enoriaşi că foloseşte un craniu pentru sfinţirea apei.

420 afișări
Imaginea articolului Stareţa Mănăstirii Mraconia acuzată că foloseşte un craniu la sfinţirea apei

Stareţa Mănăstirii Mraconia acuzată că foloseşte un craniu la sfinţirea apei (Imagine: www.crestinortodox.ro)

Preotul bisericii din localitatea Dubova, Cristian Tîrtea, susţine că la Mănăstirea Mraconia se află un craniu pe care maica stareţă îl foloseşte pentru sfinţirea apei.

"Maica ne-a înjurat, ne-a drăcuit, ceea ce este inadmisibil, ne-a scuipat şi ne-a spus că noi dubovenii suntem nişte păcătoşi şi nu ştim să sfinţim apele şi are ea grijă să le sfinţească şi a scos capul ăsta de mort. Noi o monitorizăm cu camere video, cu aparate de fotografiat şi am văzut că după ce am plecat noi ea a scos capul de mort, l-a băgat în butoaiele cu apă şi a sfinţit apele cu acest schelet", a spus preotul Cristian Tîrtea.

Stareţa este acuzată şi de blasfemie după ce s-ar fi fotografiat cu o păpuşă îmbrăcată în straie de călugăriţă, în aceeaşi ipostază în care Maica Domnului apare în icoane, ţinându-l în braţe pe Iisus Hristos.

Întrebată despre acuzaţiile care i se aduc, stareţa Filofteia a recunoscut că a făcut poză cu păpuşa şi a spus că fotografia a fost făcută într-o zi pe care o petrecea cu prietenele sale.

Cu privire la craniul cu care este acuzată că ar sfinţi apa, maica stareţă susţine că acesta ar fi fost adus la mănăstire de către preotul Târtea, pe care îl acuză că a înscenat această situaţie.

Enoriaşii din Dubova au sesizat Direcţia de Sănătate Publică din Mehedinţi cu privire la apa sfinţită la mănăstire.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, în urma sesizărilor primite reprezentanţii instituţiei au recomandat oficialilor Episcopiei Severinului şi Strehaei să fie verificată stareţa Filofteia şi, totodată, monitorizată.

Reprezentanţii Episcopiei Severinului şi Strehaiei au spuscă vor face o anchetă cu privire la acuzaţiile aduse stareţei de la Mănăstirea Mraconia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici