Statele din Iniţiativa Central-Europeană, inclusiv România, reafirmă sprijinul pentru Ucraina

Naţiunile din cadrul Iniţiativei Central-Europene (CEI), inclusiv România, au reafirmat luni, în cadrul reuniunii la nivel de miniştri de Externe, continuarea susţinerii pentru Ucraina, în contextul invaziei militare ruse.

86 afișări
Imaginea articolului Statele din Iniţiativa Central-Europeană, inclusiv România, reafirmă sprijinul pentru Ucraina

Statele din Iniţiativa Central-Europeană, inclusiv România, reafirmă sprijinul pentru Ucraina

Miniştrii de Externe din statele membre ale Iniţiativei Central-Europene (CEI) s-au reunit duminică şi luni, la Sofia, la iniţiativa Preşedinţiei bulgare a organizaţiei.

Iniţiativa Central-Europeană a reafirmat susţinerea puternică pentru Ucraina, a declarat secretarul general, Roberto Antonione, potrivit agenţiei de presă BTA, citată de DPA şi de site-ul Tagesschau.de.

Coordonarea eforturilor pentru Ucraina, a acţiunilor de solidaritate şi a reacţiilor unitare sunt soluţiile la problemele urgente cu care se confruntă Ucraina, arată Declaraţia finală a reuniunii.

Republica Moldova urmează să exercite Preşedinţia anuală a organizaţiei CEI în 2023 şi a anunţat că va continua iniţiativele Bulgariei.

Iniţiativa Central-Europeană, o organizaţie interguvernamentală, reuneşte 17 naţiuni din Europa Centrală şi de Sud-Est, printre care se numără România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici