STB se pregăteşte de grevă. Primăria Capitalei propune o ultimă rundă de negocieri

Primăria Capitalei propune o ultimă rundă de negocieri în încercarea de a evita o grevă în transportul de suprafaţă din Bucureşti.

1404 afișări
Imaginea articolului STB se pregăteşte de grevă. Primăria Capitalei propune o ultimă rundă de negocieri

STB se pregăteşte de grevă. Primăria Capitalei propune o ultimă rundă de negocieri

Conducerea Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti a anunţat că a primit o invitaţie la o întâlnire la care urmează să se discute propunerile sindicatului şi la care se vor căuta soluţii pentru evitarea unei greve la STB.

Motivul tensiunilor este expirarea, în 31 august, a Contractului colectiv de muncă şi eşuarea negocierilor pentru unul nou.

„Legea spune că eşuarea negocierilor pentru un Contract colectiv de muncă duce la declanşarea conflictului colectiv, cu respectarea unor etape foarte clare. Noi am notificat deja angajatorul privind premisele declanşării conflictului colectiv de muncă, am prezentat punctele rămase în divergenţă şi le-am argumentat, aşa cum cere legea. Din păcate am primit un răspuns negativ, un răspuns care nu arată intenţia angajatorului de a evita acest conflict colectiv de muncă ce poate avea loc în perioada următoare”, a declarat Vasile Petrariu, preşedintele sindicatului.

Notificarea a fost trimisă şi către Primăria Capitalei.

„Am primit un răspuns din partea domnului Bujduveanu, care m-a invitat la o discuţie pentru rezolvarea problemelor în divergenţă. Am convenit ca săptămâna viitoare, marţi, să ne vedem într-o formulă care poate să decidă rezolvarea conflictului, mă refer la ceea ce a rămas în divergenţă cu privire la CCM. Mi-aş dori să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil, pentru că Sindicatul Transportatorilor nu îşi doreşte un conflict de muncă. Sunt premise clare de a soluţiona acest conflict, pentru că solicitările noastre nu sunt exagerate, sunt rezonabile”, a mai spus liderul sindical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici