Strâns cu uşa de regimul Putin, patronul aplicaţiei Telegram a anunţat că a blocat mii de utilizatori

Cei sancţionaţi sunt acuzaţi că au incitat la terorism.

684 afișări
Imaginea articolului Strâns cu uşa de regimul Putin, patronul aplicaţiei Telegram a anunţat că a blocat mii de utilizatori

Strâns cu uşa de regimul Putin, patronul aplicaţiei Telegram a anunţat că a blocat mii de utilizatori

Aplicaţia de mesagerie Telegram a blocat definitiv mii de utilizatori care au încercat să trimită mesaje care incită la organizarea de atacuri teroriste, iar de săptămâna viitoare toţi utilizatorii din Rusia, Ucraina şi Belarus vor putea limita cercul celor cărora le poate trimite mesaje private.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a dat vestea. „În urmă cu patru zile, utilizatorii Telegram vorbitori de limbă rusă au început să se plângă de mesajele străinilor care îi incitau să comită acte teroriste. În decurs de o oră de la primirea unor astfel de plângeri, am aplicat un set de măsuri tehnice şi organizatorice pentru a preveni aceste activităţi”, a scris Durov pe site-ul său.

„Ca urmare, zeci de mii de încercări de a trimite astfel de mesaje au fost blocate, iar mii de utilizatori care au contribuit la răspândirea lor au conturile Telegram blocate pe viaţă”, a spus el.

Săptămâna viitoare, utilizatorii din Rusia, Ucraina şi Belarus vor primi funcţii noi pentru a se proteja de aceste tipuri de mesaje. „De asemenea, introducem o soluţie bazată pe inteligenţă artificială pentru a permite filtrarea şi mai eficientă a mesajelor nedorite. Telegram nu este un loc pentru mesaje spam şi apeluri la violenţă”, a concluzionat Durov.

Anterior, autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a cerut proprietarilor de mesageri şi reţele sociale, în special Telegram, „să acorde o atenţie deosebită siguranţei utilizatorilor lor şi să ia măsuri suplimentare care să permită utilizatorilor să se protejeze de primirea provocărilor”.

Totodată, Durov a primit critici şi din partea lui Peskov, care a acuzat că Telegram că este o platformă pentru terorişti, după atacul de la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici