Streinu-Cercel anunţă că informaţia despre cazul de coronavirus într-o corporaţie din România este fake news

  • Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a declarat, luni seara, că informaţia privind o tânără corporatistă, la care s-a confirmat coronavirusul este fake news.
  • „În momentul de faţă nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou”, a spus el.
  • Victor Costache a declarat că nu există niciun caz confirmat pe teritoriul României.
5255 afișări
Imaginea articolului Streinu-Cercel anunţă că informaţia despre cazul de coronavirus într-o corporaţie din România este fake news

„Informaţia despre coronavirus într-o corporaţie din România este fake news”

„E adevărat că la Matei Balş am făcut o serie de teste şi că toate au ieşit negative. Deci ştirea este falsă (...) În acest moment nu e niciun test în lucru, pentru că nu e cazul să facem o serie de teste. Au fost făcute teste. Au fost toate negative. În momentul de faţă nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou”, a spus Streinu Cercel, luni seara.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că nu există niciun caz confirmat pe teritoriul României de infecţie cu coronavirus.

„Nu avem niciun caz pozitiv, la acest moment, pe teritoriul României”, a spus Costache.

Şi şeful DSU, Raed Arafat, a susţinut că ştirea cu corporatista cu coronavirus este falsă şi le recomandă cetăţenilor să verifice orice fel de informaţie.
„Ştiri false au apărut de câteva zile. De oriunde unde citesc informaţia, să o verifice pe site-urile speciale, în niciun caz să nu creadă toate informaţiile care nu sunt verificate. Alţii poate au un scop în ce fac. Până nu apare într-un site oficial, înseamnă că informaţia nu e verificată, nu e veridică”, a afirmat Arafat.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela a făcut un apel către reprezentanţii presei să dea dovadă de responsabilitate.
„Eu fac un apel la dvs. ca să trataţi cu responsabilitate, indiferent de publicaţie, ca să nu răspândim zvonuri care nu sunt reale. De aceea vom constitui un grup de lucru mâine. Actul de responsabilitate nu e doar al instituţiilor, este şi al jurnaliştilor. Trăim toţi în România şi toţi putem scăpa de coronavirus sau putem să avem probleme, indiferent dacă suntem politicieni sau dacă ne ocupăm de un alt obiect de activitate”, a spus Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici