Stroe: Mitingul de la Bucureşti se desfăşoară după canoane corecte. Să încercăm să fim mai democraţi!

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, că protestul de la Bucureşti faţă de proiectul minier de la Roşia Montană se desfăşoară "după canoane corecte", iar forţele de ordine nu au fost agresate de către protestatari, adăugând: "Trebuie să încercăm să fim un pic mai democraţi!".

438 afișări
Imaginea articolului Stroe: Mitingul de la Bucureşti se desfăşoară după canoane corecte. Să încercăm să fim mai democraţi!

Stroe: Mitingul de la Bucureşti se desfăşoară după canoane corecte. Să încercăm să fim mai democraţi! (Imagine: Diana Zaharia/Mediafax Foto)

Radu Stroe a afirmat, la Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă, că dacă persoanele care protestează la Bucureşti faţă de proiectul de la Roşia Montană vor provoca, "vor primi replica".

"Mitingul din Bucureşti se desfăşoară după toate canoanele corecte. Poliţia, jandarmii nu sunt agresaţi, nu sunt înjuraţi, nu sunt loviţi. Este adevărat că pun piciorul puţin pe carosabil, o oră-două, dar e de preferat să treacă totul în linişte, decât să începem să provocăm. Dacă ei, însă, vor provoca, sigur că la prima provocare asupra trupelor de ordine vor primi replica. Dar sper să nu se întâmple lucrul acesta. Trebuie să încercăm să fim un pic mai democraţi!", a spus ministrul Radu Stroe.

Peste 10.000 de persoane au protestat, duminică, la Bucureşti faţă de proiectul de la Roşia Montană, organizând un marş de aproape patru ore prin centrul oraşului şi blocând circulaţia pe bulevardele Nerva Traian, Brătianu, Bălcescu, Carol I şi Regina Elisabeta.

Proteste similare au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară, între care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici