Studenta din Timişoara acuzată de crimă îşi schimă din nou declaraţiile

Carmen Bejan, studenta arestată în cazul uciderii unui bărbat din Timişoara, vrea să îşi schimbe din nou declaraţia dată procurorilor, ea susţinând acum că nu i-a aplicat nicio lovitură de cuţit victimei şi că afirmaţiile anterioare au fost făcute sub presiunea prietenului său.

217 afișări
Imaginea articolului Studenta din Timişoara acuzată de crimă îşi schimă din nou declaraţiile

Studenta din Timişoara acuzată de crimă îşi schimă din nou declaraţiile (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Claudia Cândea, avocata tinerei, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că fata doreşte să îşi schimbe declaraţia dată săptămâna trecută procurorilor, ea susţinând acum că nu i-a aplicat victimei nicio lovitură de cuţit.

Potrivit acesteia, Carmen Bejan susţine că declaraţia dată procurorilor în care recunoştea că i-a aplicat trei lovituri de cuţit în piept victimei a fost făcută sub presiunea celuilalt acuzat în acest caz, Raul Sergiu Florea, şi a unuia dintre avocaţii acestuia.

"Carmen doreşte să îşi schimbe declaraţia, din moment ce a fost făcută sub presiune. Nu sub presiunea procurorilor, ci a celeilalte părţi implicate în acest caz, Raul Florea, şi a unuia dintre avocaţii acestuia, care, nu ştiu cum, au rămas singuri cu ea după recursul de săptămâna trecută de la Curtea de Apel. Acolo a fost influenţată să declare ce a declarat. De aceea, această declaraţie trebuie privită cu suspiciune. Ea susţine acum că nu i-a aplicat nicio lovitură de cuţit victimei", a declarat Claudia Cândea.

Avocatul lui Carmen Bejan a spus că schimbarea declaraţiei în faţa procurorilor ar fi trebuit să fie făcută joi, însă audierea a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Până acum, Carmen Bejan era apărată de un singur avocat, din oficiu, Claudia Cândea, însă acum are, în total, patru avocaţi.

Claudia Cândea a mai spus că tânăra a fost de acord să fie supusă unui test cu detectorul de minciuni, dar pentru că în Timişoara nu există un aparat poligraf testul va trebui să aibă loc într-o altă localitate, la o dată care va fi stabilită de procuror.

"Şi Carmen, şi Raul au fost de acord să fie testaţi cu aparatul poligraf. Data testului cu aparatul poligraf va fi stabilită de domnul procuror. Este un pic mai complicat, pentru că în Timişoara nu există un astfel de aparat", a concluzionat Cândea.

Avocata Claudia Cândea a declarat cu o zi înainte că tânăra i-a spus că studentul arestat în acelaşi caz i-ar fi propus fetei să se căsătorească, cu condiţia ca ea să îşi schimbe declaraţiile şi să admită că a comis crima, însă fata a refuzat.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în vârstă de 20 de ani, studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi, în 2 august, în cazul bărbatului ucis, al cărui cadavru tranşat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici