Studenţii care se cazează în alte locuri decât căminele pot primi subvenţii

Deputaţii din Comisia de învăţământ au adoptat joi un amendament la proiectul Legii educaţiei, conform căruia vor putea fi acordate subvenţii pentru studenţii care aleg alte forme de cazare decât căminele instituţiilor de învăţământ superior.

414 afișări
Imaginea articolului Studenţii care se cazează în alte locuri decât căminele pot primi subvenţii

Studenţii care se cazează în alte locuri decât căminele pot primi subvenţii (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Amendamentul a fost propus de deputaţii PDL şi a fost adoptat în unanimitate de membrii comisiei. Amendamentul a fost introdus la articolul 186 al proiectului de lege din capitolul "Promovarea universităţii centrate pe student".

Potrivit prevederilor adoptate de comisie, cheltuielile de întreţinere a internatelor, căminelor şi cantinelor universităţilor se acoperă din veniturile proprii ale instituţiilor de învăţământ respective şi din subvenţii de la buget cu această destinaţie. De asemenea, pot fi acordate subvenţii pentru cazarea studenţilor care aleg alte forme de cazare decât căminele instituţiilor de învăţământ superior.

Instituţiile de învăţământ superior asigură, în limita resurselor financiare proprii alocate pentru efectuarea practicii comasate a studenţilor, pe perioada prevăzută în planul de învăţământ, cheltuielile de masă, cazare şi transport, în situaţia în care practica se desfăşoară în afara centrului universitar respectiv.

Deputaţii au introdus şi un amendament referitor la clasificarea universităţilor, stabilind, la propunerea deputatului PDL Teodor Spânu, ca prima evaluare în vederea clasificării universităţilor să fie făcută de experţi externi internaţionali.

Comisia de învăţământ a dezbătut, joi, timp de 3 ore, 14 articole din proiectul de lege, ajungând la articolul 188 din cele 316 ale proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici