Studiu: 85% dintre români amână vizita la medic, din care 36% speră ca problema să treacă singură

Aproximativ 85% dintre români amână vizita la medic, chiar dacă se află într-o situaţie care impune o opinie medicală, potrivit unui studiu realizat de Telios, remis joi MEDIAFAX. Studiul a avut ca obiect accesul românilor la asistenţă medicală.

548 afișări
Imaginea articolului Studiu: 85% dintre români amână vizita la medic, din care 36% speră ca problema să treacă singură

Studiu: 85% dintre români amână vizita la medic, din care 36% speră ca problema să treacă singură

Sondajul arată că cei mai mulţi dintre românii care au nevoie de un consult de specialitate, respectiv 36%, speră că problema se va rezolva de la sine, 23% consideră că vizita la medic costă prea mult, alţi 23% sunt de părere că petrec un timp prea mare în sălile de aşteptare, motiv pentru care renunţă să mai meargă la medic, iar 13% dau vina pe programul prea încărcat.

Studiul s-a desfăşurat pe un eşantion de 10.000 de persoane, din cele mai mari 8 oraşe din România, pe durata unui an, între 1 septembrie 2018 şi 31 august 2019. Telios este un furnizor de servicii de telemedicină pentru angajaţii din România, respectiv asistenţă medicală fie prin telefon, fie prin online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici