Studiu: Cum sunt aleşii managerii în companiile din România. Primele două calităţi n-au legătură cu priceperea în meserie

Marile companii din România riscă să piardă resurse umane valoroase în lipsa unor măsuri concrete şi pe termen lung, arată datele unui studiu recent.

870 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cum sunt aleşii managerii în companiile din România. Primele două calităţi n-au legătură cu priceperea în meserie

Studiu: Cum sunt aleşii managerii în companiile din România. Primele două calităţi n-au legătură cu priceperea în meserie

Conform studiului „Insights from the Top”, realizat de K.M.Trust & Partners, marile companii din România riscă să piardă angajaţi valoroşi dacă nu vor începe să crească investiţiile în retenţia şi dezvoltarea abilităţilor angajaţilor. Ca atare, planurile pentru dezvoltarea resursei umane, prin programe de training, leadership şi coaching se află printre marile priorităţi ale acestei perioade şi ale anului 2022 la vârful marilor companii active în România.

De asemenea, managementul resurselor, digitalizarea şi eficientizarea vor deveni din ce în ce mai importante în cadrul organizaţiilor din România.

Peste 60% dintre liderii din vârful marilor multinaţionale care au răspuns studiului au în plan ca anul acesta să crească investiţiile în programe de training, de leadership şi coaching, având în vedere provocările contextului actual. De altfel, COVID-19 reprezintă o îngrijorare pentru mai bine de 40% dintre liderii intervievaţi.

O altă temă importantă pentru manageri o reprezintă dezvoltarea emoţională şi sănătatea mintală în interiorul organizaţiilor, 35% dintre aceştia menţionând ca fiind o temă pe agenda lor în perioada următoare.

În plus, peste 65% dintre liderii companiilor care au participat la studiu au indicat că managementul resurselor, digitalizarea şi eficientizarea proceselor în organizaţiile pe care le conduc, reprezintă o preocupare constantă.

Caracterul şi valorile morale, condiţii importante

Cei mai mulţi dintre managerii de top din companiile din România caută anumite calităţi atunci când angajează manageri seniori în această perioadă. Cele mai importante sunt caracterul şi valorile morale, 92% dintre lideri considerând că este crucial ca un manager de top să aibă valorile corecte şi un caracter integru. Energia şi motivaţia (80%), dar şi orientarea spre client (75%), completează tabloul celor mai căutate calităţi la recrutarea oamenilor cu putere de decizie în organizaţie.

„Companiile continuă tendinţa de transformare şi de adaptare la noul context al pieţei. Ştim că pandemia a amplificat anxietăţile şi stresul deja existent. Ea a venit la pachet şi cu o serie de costuri personale, emoţionale, legate de sănătatea mintală, iar liderii cu viziune din companii înţeleg acest lucru şi doresc să contribuie la creşterea bunăstării emoţionale şi psihice atât a lor, cât şi a oamenilor valoroşi din companie. În ultima perioadă a crescut şi credem că va creşte în continuare cererea pentru programe relevante de dezvoltare, training sau coaching”, declară Radu Manolescu, fondator K.M.Trust & Partners.

Studiul „Insights from the Top” a fost recent realizat în rândul marilor companii active în România, cu cifre de afaceri cumulate de peste 20 de miliarde de euro anual şi care angajează doar pe piaţa din România peste 2 milioane de oameni. Respondenţii provin din domenii de activitate precum IT&C, sănătate, servicii financiare, industria telecom, producţie, retail, energie, logistică şi distribuţie, automotive, agricultură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici