Studiu: muşchii îmbunătăţesc funcţia sexuală masculină după vârsta de 45 de ani

Un studiu norvegian susţine că puterea musculară după vârsta de 45 de ani contribuie la o mai bună funcţie sexuală la bărbaţi.

774 afișări
Imaginea articolului Studiu: muşchii îmbunătăţesc funcţia sexuală masculină după vârsta de 45 de ani

Studiu: muşchii îmbunătăţesc funcţia sexuală masculină după vârsta de 45 de ani

Pierderea tonusului muscular care însoţeşte îmbătrânirea ar putea ascunde capcane neaşteptate, reiese dintr-un studiu de la Universitatea din Bergen (Norvegia), care a evidenţiat o legătură puternică între scăderea forţei şi problemele de disfuncţie erectilă la bărbaţii care au peste 45 de ani.

Cercetătorii nordici au examinat conexiunile dintre funcţia sexuală, factorii de risc pentru bolile cardiovasculare, exerciţiul fizic şi forţa musculară, pe baza datelor din studiul Respiratory Health in Northern Europe (RHINE) şi a unui chestionar special la care au răspuns un total de 2.116 de persoane cu vârste între 45 şi 75, din Norvegia, Islanda, Danemarca şi Estonia.

Întrebările au vizat performanţa sexuală, erecţiile de dimineaţă, libidoul şi în ce măsură au experimentat o scădere a forţei musculare. Constatarea a fost că factori precum vârsta, indicele de masă corporală, obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul şi fumatul pot creşte riscul de disfuncţie sexuală. Dar, în acelaşi timp, cei care îşi menţin forţa musculară riscă mai puţin ca acest lucru să se întâmple.

„Nu putem opri timpul. Dar putem face faţă cu IMC ridicat (indicele de masă corporală), hipertensiune arterială, fumat şi diabet. Evitarea acestor condiţii pare a fi pozitivă pentru menţinerea funcţiei sexuale pe tot parcursul vieţii”, explică Anders Flataker Viken, unul dintre autorii studiului.

Printre cei mai îngrijorători factori se numără fumatul. „Cel mai bun scenariu este să nu fi fumat niciodată. Dar, dacă o faci în prezent, să continui să faci asta este mai rău”, admite omul de ştiinţă.

Cercetătorii au descoperit că cel mai important factor de protecţie pentru funcţia sexuală este întreţinerea muşchilor. Respondenţii care au fost suficient de activi pentru a preveni scăderea forţei musculare au arătat cele mai bune rezultate în acest sens.

Acest lucru ar confirma concluziile studiilor anterioare conform cărora masa musculară şi funcţia erectilă par a fi legate. Pentru cercetători, situaţia s-ar putea datora faptului că sistemul musculo-scheletic protejează indirect şi vasele de sânge şi structurile ţesutului erectil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici