Studiu: Ţările în care vor să călătorească românii au legătură cu restricţiile pentru vaccinaţi

  • Tot mai mulţi români îşi doresc să călătorească spre destinaţii cu restricţii minime pentru vaccinaţi.
  • Italia, Marea Britanie, Spania, Germania şi Franţa sunt principalele ţări alese, în contextul actual.
988 afișări
Imaginea articolului Studiu: Ţările în care vor să călătorească românii au legătură cu restricţiile pentru vaccinaţi

Studiu: Ţările în care vor să călătorească românii au legătură cu restricţiile pentru vaccinaţi

Potrivit unui studiu al Vola.ro, valul patru pandemic nu a descurajat călătoriile. Având în vedere restricţiile tot mai severe şi cifrele îngrijorătoare ale pandemiei din ţara noastră, turiştii români care s-au vaccinat deja ori au trecut prin boală evadează spre ţări din vestul Europei, care au depăşit deja valul patru. Conform specialiştilor companiei, Italia, Marea Britanie, Spania, Germania sau Franţa sunt printre cele mai căutate destinaţii de călătorie în rândul românilor în această toamnă.

În aceste ţări restricţiile pentru cei care deţin certificatul verde sunt minime, atracţiile turistice sunt deschise, iar viaţa de zi cu zi seamănă tot mai mult cu cea pe care o ştiam cu toţii, de dinainte de pandemie, au transmis reprezentanţii Vola.ro într-un comunicat.

Conform acesuia, se conturează un nou trend în turism: deşi ne apropiem cu paşi repezi de finalul toamnei, iar vremea nu mai este neapărat prietenoasă, deţinătorii certificatului verde îşi doresc să călătorească şi rezervă tot mai des vacanţe last-minute de tip city-break spre marile capitale europene. „Obiceiurile de călătorie de dinainte de pandemie ne-ar fi indicat că nu ne mai aflăm în sezonul acestui gen de călătorii de scurtă durată, însă procentul încă mic de români vaccinaţi şi numărul în creştere de îmbolnăviri duce la o schimbare de paradigmă tot mai pronunţată în ceea ce priveşte cererea de produse turistice din România”, se arată în comunicat.

Conform datelor colectate de specialişti, tarifele la biletele de avion sunt mai prietenoase decât în trecut, companiile aeriene având frecvent promoţii. Astfel, pentru un bilet pe una dintre cele mai solicitate rute, Bucureşti-Milano, românii scot din buzunar circa 35 de euro. Pentru un zbor până la Londra, românii plătesc, în medie, 103 euro, iar pentru Dublin 64 euro. La polul opus în topul celor mai vândute rute în luna octombrie se află Dubai, destinaţie pentru care se plăteşte, în medie, 313 euro pe biletul de avion cu plecare din Bucureşti, iar dintre destinaţiile europene Barcelona sau Lisabona sunt cele cu tarifele de zboruri cele mai piperate.

De multe ori biletele de avion pe rute externe pot fi achiziţionate cu preţuri mai mici decât acelea plătite pentru un zbor intern în România. Astfel, conform datelor furnizate de Vola.ro, pentru călătorii interne în România, tariful mediu al biletelor de avion este de 114 euro per segment de zbor. Adesea, turiştii plătesc mai puţin pentru a se întoarce din Londra, Madrid, Paris sau Bruxelles la Bucureşti decât pentru a zbura de la Cluj la Bucureşti, rută internă cu preţ mediu de 130 de euro în luna octombrie.

Totodată, dacă în luna septembrie a acestui an, rutele interne au fost cele mai solicitate, odată cu noile restricţii COVID-19 impuse în România, rezervările pentru zborurile care unesc cele mai mari oraşe din România au suferit o uşoară scădere. Turismul de afaceri şi vizitarea rudelor şi prietenilor rămân principalele motive pentru călătoriile interne, aceşti turişti nefiind neapărat afectaţi de schimbările anunţate de către autorităţi.

Pe lângă reîntâlnirea cu familiile sau prietenii plecaţi peste hotare, cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanţă în această perioadă este nevoia de relaxare, eliberarea de stres şi, tot mai adesea, dorinţa de a se bucura cât mai repede de normalitatea care momentan pare destul de departe în România.

„În contextul epidemiologic actual din ţara noastră, românii sunt tot mai deschişi spre călătorii şi aleg cu precădere ţări care au depăşit deja cu repercusiuni minime valul patru al pandemiei şi care în prezent au foarte puţine restricţii pentru persoanele care deţin certificatul verde. Totodată, se observă o uşoară creştere a <booking window>, adică numărul de zile dintre rezervare şi plecarea propriu-zisă, de la 16 zile la 19 zile, ceea ce indică un optimism mai pronunţat decât în urmă cu ceva luni, dar nu putem vorbi încă de vacanţe planificate din timp. Înainte de pandemie, vacanţele chiar şi de tip city break se rezervau, în medie cu 28 de zile în avans”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici