Subcomisie Cod civil: Părinţii pot cenzura corespondenţa copilului până la 14 ani

Parlamentarii din subcomisia de Cod civil au decis, miercuri, că părinţii pot, "numai în baza unor motive temeinice", să împiedice corespondenţa şi legăturile personale ale copilului în vârstă de până la 14 ani cu persoane străine.

22 afișări
Imaginea articolului Subcomisie Cod civil: Părinţii pot cenzura corespondenţa copilului până la 14 ani

Subcomisie Cod civil: Părinţii pot cenzura corespondenţa copilului până la 14 ani

Senatorii şi deputaţii au luat această hotărâre, prin consens, la ultimul articol discutat miercuri (articolul 511). Ei au stabilit că "părinţii pot, numai în baza unor motive temeinice, să împiedice corespondenţa şi legăturile personale ale copilului în vârstă de până la 14 ani cu orice persoană", amendamentul fiind formulat de deputaţul PC Bogdan Ciucă şi senatorul PDL Iulian Urban. În textul iniţial al ministerului nu era menţionată vârsta copilului.

Daniel Buda a afirmat despre această modificare a textului că, deşi ar putea să pară uşor contrar Constituţiei, se impune în Codul civil, având în vedere faptul că "părinţii sunt responsabili de creşterea şi educaţia copiilor".

"Am apreciat că se impune o astfel de prevedere în Codul civil şi anume de a oferi posibilitatea părinţilor să cenzureze corespondenţa copiilor până la vârsta de 14 ani atunci când apreciază că aceasta ar putea prejudicia interesele copilului", a spus Buda.

Subcomisia pentru dezbaterea Codului civil şi-a încheiat şedinţa de miercuri, parlamentarii urmând să se reunească din nou, joi, la ora 9.30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici