SUBIECTE Limba Română BAC 2018, UMAN ŞI REAL: 45.000 de elevi s-au înscris pentru a doua sesiune/ SUBIECTE ŞI BAREM PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ - Mediafax

SUBIECTE Limba Română BAC 2018, UMAN ŞI REAL: 45.000 de elevi s-au înscris pentru a doua sesiune/ SUBIECTE ŞI BAREM PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

SUBIECTE Limba Română BAC 2018: Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2018 începe luni, 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

5892 afişări
Imaginea articolului SUBIECTE Limba Română BAC 2018, UMAN ŞI REAL: 45.000 de elevi s-au înscris pentru a doua sesiune/ SUBIECTE ŞI BAREM PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

SUBIECTE Limba Română BAC 2018, UMAN ŞI REAL: 45.000 de elevi s-au înscris pentru a doua sesiune la / SUBIECTE ŞI BAREM PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

SUBIECTE ŞI BAREM PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Subiecte Română Bacalaureat 2018, profil UMAN ŞI REAL la prima sesiune

La prima sesiune de BAC 2018, elevii care au susţinut proba scrisă a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la PROFILUL REAL, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la PROFILUL UMAN a picat arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

SUBIECTE: Filiera tehnologică, profilul real

BAREM: Filiera tehnologică, profilul real

SUBIECTE: Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

BAREM: Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

Calendarul examenelor la  BAC 2018, sesiunea de toamnă 

În 21 august are loc de proba la Limba şi Literatura maternă,

Proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamnă

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 - 20:00.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidaţi fiind din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidaţi provin din seriile anterioare.

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat 2018 este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici