Subiectele pentru probele scrise la Bac 2009

Modele de subiecte pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2009 au fost publicate, vineri, pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), iar propunerile în legătură cu acestea pot fi făcute în perioada 1-20 martie. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2009 va avea loc în perioada iunie - iulie, iar candidaţii se pot înscrie în perioada 1-8 mai.

1139 afișări
Imaginea articolului Subiectele pentru probele scrise la Bac 2009

Subiectele pentru probele scrise la Bac 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru elevii claselor a XII-a cursurile se încheie în 12 iunie.

Potrivit oficialilor MECI, modelele de subiecte au fost postate pe www.edu.ro. Secţiunea conţine grupuri de itemi pentru fiecare disciplină şi modul la care se susţine proba scrisă a examenului de Bacalaureat din sesiunile 2009.

Propunerile pentru corectarea unor eventuale inechităţi pot fi făcute în perioada 1-20 martie, acestea urmând să fie analizate de reprezentanţii Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare din Învăţământul Preuniversitar.

Modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat 2009 au fost publicate la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

Calendarul examenului de bacalaureat:

în 22-23 iunie va fi susţinută proba orală la Limba şi literatura română,

în 23-24 iunie - la Limba şi literatura maternă (proba orală),

în 24-25 iunie - Limba şi literatura modernă (probă orală).

Probele scrise ale examenului de bacaluareat:

26 iunie - Limba şi literatura română

29 iunie - Limba şi literatura maternă,

30 iunie - proba obligatorie a profilului,

1 iulie - proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică),

2 iulie - probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (scrisă sau practică).

În 5 iulie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, în aceeaşi zi putând fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00).

Rezolvarea contestaţiilor va avea loc în perioada 7 - 8 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 9 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va fi organizată în perioada august - septembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici