Subsoluri şi curţi inundate în urma ploilor torenţiale, în judeţul Alba

Mai multe subsoluri şi curţi ale caselor din patru localităţi din judeţul Alba au fost inundate în urma ploilor torenţiale din noaptea de marţi spre miercuri, iar un drum naţional a fost acoperit de aluviuni, fără însă ca circulaţia să fie blocată.

93 afișări
Imaginea articolului Subsoluri şi curţi inundate în urma ploilor torenţiale, în judeţul Alba

Subsoluri şi curţi inundate în urma ploilor torenţiale, în judeţul Alba (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a declarat, miercuri, că în municipiul Alba Iulia canalizarea s-a blocat din cauza ploii pe străzile Siretu, Bucureşti, Olteniei, Oituz, Popa Laurean şi Ponor, iar patru subsoluri şi curţile a zece imobile au fost inundate. Pentru evacuarea apei pompierii militari acţionează cu două motopompe, alături de societăţile Apă CTTA şi Salprest, care intervin cu autospeciale pentru decolmatare.

Prefectul de Alba a spus că şi în municipiul Blaj au fost inundate trei curţi şi o bucătărie de vară pe strada Barbu Lăutaru, dar şi o casă pe Strada Plopilor.
De asemenea, în centrul municipiului Aiud un canal a refulat şi a inundat pivniţa primăriei municipiului.

În oraşul Teiuş, o pivniţă şi câteva curţi au fost inundate pe strada Curcan, la faţa locului fiind mobilizate echipe de intervenţie cu o autospecială şi două motopompe.

Potrivit prefectului de Alba, în judeţ nu există drumuri blocate, singurele probleme fiind înregistrate pe DN 14 B, între Crăciunelu de Jos şi Blajului, care a fost acoperit în cursul nopţii de aluviuni. Prefectul a explicat că în această zonă astfel de probleme sunt frecvente deoarece pe versanţii din apropierea drumului au fost efectuate lucrări agricole care favorizează scurgerea apelor în zona drumului.

Prefectura Alba a primit, marţi, de la Centrul meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu o avertizare meteorologică – cod portocaliu, potrivit căreia de marţi de la ora 18.00 până miercuri la ora 8.00 în judeţul Alba cantităţile de apă vor depăşi 50 – 60 de litri pe metrul pătrat şi izolat 80 – 90 de litri pe metrul pătrat, mai ales în zona de munte.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, cantitatea maximă de precipitaţii căzută în judeţ în cursul nopţii de marţi spre miercuri a fost de 27,6 litri pe metru pătrat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici