VIDEO  Suceava: 27 de autospeciale de pompieri donate de Franţa au fost preluate de ucraineni

Cele 27 de autospeciale de pompieri donate Ucrainei de Protecţia civilă din Franţa au fost preluate duminică de pompierii ucraineni în hubul de la Suceava, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

495 afișări
Imaginea articolului Suceava: 27 de autospeciale de pompieri donate de Franţa au fost preluate de ucraineni

Suceava: 27 de autospeciale de pompieri donate de Franţa au fost preluate de ucraineni

Potrivit DSU, sâmbătă seara au ajuns la Suceava două convoaie umanitare ale Protecţiei civile din Franţa. Acestea au transportat medicamente, echipamente medicale, echipamente de protecţie pentru pompieri, dar şi 21 de ambulanţe şi 27 de autospeciale de pompieri de diferite tipuri: maşini de stingere, o autoscară, cisterne de apă, autospeciale pentru descarcerare, autospeciale multifuncţionale etc.

Duminică, pompierii ucraineni au preluat autospecialele donate.

„La plecare, în semn de solidaritate şi respect, pompierii militari români au format un culoar, dându-le onorul salvatorilor ucraineni, care de mai bine de o lună de zile luptă în scopul salvării de vieţi”, a transmis DSU.

Aceste donaţii s-au realizat prin Centrul Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea şi transferul asistenţei umanitare oferită de statele membre către Ucraina, construit prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Până acum, prin Hub-ul umanitar de la Suceava s-au operaţionalizat 17 misiuni de sprijin pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici