Suceava: 60 de persoane audiate şi 34 de reţineri în cazul contrabandei cu ţigări

Un număr de 60 de persoane au fost audiate, joi, la DIICOT Suceava, 34 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore şi urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, în cazul privind destructurarea unui grup transnaţional de contrabandă cu ţigări.

298 afișări
Imaginea articolului Suceava: 60 de persoane audiate şi 34 de reţineri în cazul contrabandei cu ţigări

Suceava: 60 de persoane audiate şi 34 de reţineri în cazul contrabandei cu ţigări (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al IJP Suceava, Gabriel Panţiru, a declarat că, în urma celor 143 de percheziţii efectuate, joi, de poliţiştii din cadrul IPJ şi BCCO Suceava, în colaborare cu poliţişti de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au fost identificate şi ridicate 31.329 de pachete de ţigări, 20.000 euro, 119.612 lei, 5.010 grivne (moneda ucraineană - n.r.), 218 telefoane mobile, 104 cartele SIM româneşti şi două ucrainene, o sabie artizanală, 38 hard disk-uri şi laptop-uri, 35 de chingi folosite la transportul baxurilor de ţigarete, zece autoturisme şi un pistol din categoria celor neletale.

"Până în acest moment, au fost audiate 60 de persoane, faţă de 34 fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ce urmează a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a spus Panţiru.

Un număr de 143 de percheziţii au fost făcute joi în judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, care au vizat un grup infracţional organizat transnaţional format din români şi ucraineni şi specializat în contrabanda de ţigări.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la grupul infracţional organizat au aderat şi un jandarm din cadrul I.J.J. Suceava, un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret şi un consilier local din comuna Grămeşti, care au înlesnit introducerea în ţară a mărfurilor de contrabandă de către membrii grupării.

Potrivit sursei citate, consilierul local din comuna Grămeşti care este cercetat în acest caz a mai fost vizat într-o altă acţiune privind destructurarea unei reţele de contrabandişti de ţigări.

Potrivit DIICOT, în acest caz sunt învinuite 167 de persoane care au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigări provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici