Suceava: Peste o sută de bombe de aviaţie şi proiectile de artilerie, găsite la săparea unui şanţ

Peste o sută de bombe de aviaţie, două de câte 25 de kilograme, şi 11 proiectile de artilerie au fost găsite, vineri, de mai mulţi muncitori care săpau un şanţ în oraşul sucevean Salcea.

219 afișări
Imaginea articolului Suceava: Peste o sută de bombe de aviaţie şi proiectile de artilerie, găsite la săparea unui şanţ

Suceava: Peste o sută de bombe de aviaţie şi proiectile de artilerie, găsite la săparea unui şanţ

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, mai mulţi muncitori care executau lucrări de excavare în zona limitrofă oraşului Salcea au descoperit un tub cilindric metalic, unul dintre lucrători anunţându-l pe proprietarul firmei care a sesizat pompierii.

Echipa pirotehnică deplasată la faţa locului a stabilit că obiectul găsit este o bombă de aviaţie şi au cercetat zona, fiind descoperite şi alte elemente de muniţie de diferite tipuri, provenind din al Doilea Război Mondial.

Astfel, au fost găsite o sută de bombe de aviaţie de două kilograme, două bombe de aviaţie de câte 25 de kilograme, două proiectile de artilerie de calibru 57 milimetri şi nouă proiectile de artilerie antiaeriană de calibru 25 milimetri.

Şeful ISU Suceava, Dan Hoffman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că muniţia neexplodată a fost transportată şi depozitată provizoriu, urmând să fie distrusă controlat într-un poligon autorizat.

"A fost o misiune complexă având în vedere cantitatea mare de muniţie neexplodată, iar echipa pirotehnică a acţionat cu profesionalism", a spus Hoffman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici