Suceava: Un incendiu a distrus o haltă CFR care e şi locuinţă de serviciu. Doi copii au suferit arsuri

Doi copii au suferit arsuri luni, în urma unui incendiu care a afectat halta CFR din satul Probota din judeţul Suceava folosită şi ca locuinţă de serviciu, iar pentru stingerea focului pompierii au întâmpinat dificultăţi şi au adus apa de la un kilometru.

210 afișări
Imaginea articolului Suceava: Un incendiu a distrus o haltă CFR care e şi locuinţă de serviciu. Doi copii au suferit arsuri

Suceava: Un incendiu a distrus o haltă CFR care e şi locuinţă de serviciu. Doi copii au suferit arsuri (Imagine: Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pompierii detaşamentului din Fălticeni au intervenit, luni după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la halta CFR din satul Probota, oraşul Dolhasca. Pompierii au mers spre locuinţa respectivă cu două autospeciale, dar drumul impracticabil i-a obligat ca ultimul kilometru să îl parcurgă pe jos.

Când au ajuns la locul incendiului, au constatat că ardea interiorul, planşeul şi acoperişul clădirii cu pericol de propagare la trei anexe învecinate, iar cu ajutorul unei motopompe alimentate dintr-o fântână şi, mai apoi, aducând apa de la un kilometru, militarii au reuşit lichidarea incendiului, înainte ca acesta să se extindă.

Intervenţia a fost îngreunată şi de faptul că imobilul se afla foarte aproape de liniile de înaltă tensiune ale căii ferate, la aproximativ cinci metri, punând astfel în pericol viaţa pompierilor.

Cei doi copii ai angajatului CFR care locuieşte în această clădire au fost răniţi, o fată în vârstă de 17 ani suferind arsuri de gradele I şi II pe aproximativ zece la sută din suprafaţa corpului şi a fost transportată la spital de echipajul SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Fratele ei, în vârstă de 16 ani, care avea plăgi superficiale, a primit îngrijiri la faţa locului de la echipajul SMURD şi nu a necesitat transportul la spital.

Incendiul a fost provocat când cei doi copii au dorit să facă focul în sobă şi au aruncat cu benzină pentru ca lemnele să se aprindă, dar focul le-a cuprins hainele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici