Sulfina Barbu: Fiica mea mi-a spus că România s-ar putea relansa prin agricultură şi turism

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, luni, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu se simte confortabil atunci când este huiduită de oameni şi a precizat că fiica sa a întrebat-o de ce toată lumea cere bani Guvernului şi i-a spus că s-ar face bani din agricultură şi turism.

268 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Fiica mea mi-a spus că România s-ar putea relansa prin agricultură şi turism

Sulfina Barbu: Fiica mea mi-a spus că România s-ar putea relansa prin agricultură şi turism (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebată dacă PDL se va descurca fără sfaturile lui Traian Băsescu, atunci când acesta nu va mai fi preşedintele ţării, Sulfina Barbu a apreciat că atunci PDL va fi "pe picioarele sale".

"Eu sunt convinsă că, atunci când nu va mai fi preşedintele României, domnul Traian Băsescu nu va rămâne indiferent la ceea ce face PDL, dar, sigur, s-ar putea să nu mai dorească să fie atât de atent. Eu cred că vom fi pe picioarele noastre, suntem deja pe picioarele noastre ca partid politic. În campania pentru parlamentare din 2008, atunci când eu am candidat, am candidat mergând din uşă în uşă şi convingând cetăţenii să ne susţină. Eu cred că va fi suficient de matur şi trecut prin suficiente lupte electorale ca să se descurce şi fără Traian Băsescu, dacă domnia sa va alege într-adevăr să nu mai revină în politică, să nu mai rămână pe scena publică, aşa cum anunţa la un moment dat", a spus Sulfina Barbu.

Pe de altă parte, deputatul PDL a precizat că un om politic nu se simte confortabil atunci când este huiduit.

"Nu se simte confortabil un politician, un parlamentar care susţine măsuri pe care le consideră corecte şi necesare României, pentru că altfel nu poţi să susţii dacă nu crezi în ceea ce votezi în Parlament, vă garantez eu că nu poţi să susţii doar că spune cineva. Eu vă spun din punctul meu de vedere că nu mă simt confortabil, dar am şi poate norocul, posibilitatea să vorbesc cu oamenii, să le explic de ce susţin şi care sunt efectele. Sunt oameni care înţeleg, sunt oameni care, sigur, nu înţeleg. Niciun politician nu se bazează pe unanimităţi. Întotdeauna un politician are aliaţi şi adversari politici sau susţinători ai partidelor politice de pe scena politică din România. Nu te simţi bine când eşti acuzat pe nedrept, dar dacă îţi faci datoria, vorbeşti cu oamenii şi le explici de ce ai susţinut legea educaţiei, de ce ai susţinut Codul Muncii, Legea dialogului social, care sunt principalele puncte care vin în beneficiul şi angajatorului şi angajatului, eu cred că oamenii respectivi îşi schimbă atitudinea, chiar dacă nu te laudă, măcar au motivaţia de la tine ca politician. Când nu intri în dialog cu oamenii, poţi să te aştepţi să te huiduie, pentru că nu ai explicaţii. Dacă nu explici şi nu spui care a fost crezul tău intern de a susţine măsura respectivă, atunci cred că este problema politicianului respectiv, şi nu a cetăţeanului", a afirmat Barbu.

Întrebată care a fost cea mai dificilă întrebare pe care i-a pus-o fiica sa legat de ceea ce se întâmplă în ţară, legat de guvernare, Sulfina Barbu a spus: "Andreea mea m-a întrebat de ce toată lumea cere bani. Şi a spus: «Mami, eu nu înţeleg de ce toată lumea vine şi cere bani de la Guvern. Guvernul de unde să dea bani?». I-am explicat că şi educaţia şi sănătatea şi armata şi poliţia sunt domenii susţinute din fonduri guvernamentale. Şi atunci Andreea a spus: «Nu înţeleg un lucru, dacă toată lumea vrea bani, de ce nu vă gândiţi să faceţi mai mulţi bani?». Şi am întrebat-o: «Tu cum crezi că am putea face mai mulţi bani la bugetul de stat?» Şi mi-a spus: «Eu cred că din agricultură». Şi s-a referit la produsele ecologice pe care le mănâncă la bunica ei, care locuieşte la ţară - e vorba de mama mea - şi a spus că nu sunt promovate produsele ecologice şi că oamenii ar trebui să fie susţinuţi să fie promovate produsele ecologice mult mai mult şi la turism, că e un copil care s-a plimbat, a fost şi singură cu şcoala în diversele excursii, pot să vă spun că ştie fiecare zonă din România. I-am spus că n-avem nicio problemă, avem zone de cazare, avem locuri de cazare, sunt pensiuni, sunt hoteluri, problema o reprezintă cum ajungem acolo. «Dacă aţi reuşi să faceţi infrastructura, drumurile şi calea ferată, ar veni la noi oameni din Ungaria, din Bulgaria şi Polonia» Ea mi-a dat cele trei exemple, să vadă ce frumos e Maramureşul, Bucovina, şi i-am dat dreptate".

Sulfina Barbu a arătat că aceasta a fost cea mai dificilă discuţie cu fiica sa.

"A fost, dacă vreţi, cea mai dificilă discuţie, pentru că nu am avut răspunsuri la toate întrebările şi am constatat că întotdeauna copiii au o logică foarte clară, o minte curată, gândesc curat şi spun sincer ceea ce gândesc. Asta a gândit Andreea mea şi nu am reuşit încă să-i dau răspunsul de ce nu merge suficient de bine agricultura, un domeniu pe care ea îl vede ca fiind domeniul care poate relansa România. Şi turismul", a adăugat deputatul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici