SURSE: Acciza la carburanţi va fi înjumătăţită / Preţul benzinei şi motorinei ar putea scădea cu 1,2 lei

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au ajuns la un acord de principiu pentru înjumătăţirea accizei la carburanţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice. Intenţia a fost anunţată de luni de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

5352 afișări
Imaginea articolului SURSE: Acciza la carburanţi va fi înjumătăţită / Preţul benzinei şi motorinei ar putea scădea cu 1,2 lei

SURSE: Acciza la carburanţi va fi înjumătăţită / Preţul benzinei şi motorinei ar putea scădea cu 1,2 lei

„S-a ajuns la un acord de principiu în privinţa accizei carburanţilor, dar mai sunt necesare discuţii pentru ca preţurile să nu crească artificial”, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

Intenţia a fost anunţată de luni de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Eu am cerut ministrului de Finanţe o simulare - ce înseamnă acciza la carburanţi şi cât este componentă din preţ. S-a ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare un preţ ca şi efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie pe o perioadă limitată, înjumătăţirea, de exemplu, accizei ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei, fiindcă a doua mare problemă după scumpiri este inflaţia. Din simulările făcute de către domnul ministru ar scădea cu 1,2 lei preţul”, a explicat luni, la Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici