Sute de bucureşteni au rămas cu conturile golite de hoţii de carduri. Cum îţi dispar banii în câteva secunde chiar şi fără să-ţi dezvălui PIN-ul

Oana a fost jefuită pe stradă, luni seară, în cartierul Băneasa din Bucureşti, hoţii furându-i din poşetă mai multe bunuri, printre care şi un card. Au trecut câteva ore până când victima a anunţat banca şi a solicitat blocarea cardului. Timpul a fost suficient pentru ca hoţii să folosească banii. Peste o mie de euro au dispărut din contul femeii, după cum ne-a relatat Oana ieri. Banii au fost plătiţi online, prin intermediul unor site-uri. Cum a fost posibil? Hoţii nu deţineau totuşi codul PIN.

110 afișări
Imaginea articolului Sute de bucureşteni au rămas cu conturile golite de hoţii de carduri. Cum îţi dispar banii în câteva secunde chiar şi fără să-ţi dezvălui PIN-ul

Sute de bucureşteni au rămas cu conturile golite de hoţii de carduri.Cum îţi dispar banii în câteva secunde chiar şi fără să-ţi dezvălui PIN-ul (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Specialiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au explicat, pentru gândul, că Oana este unul dintre sutele de bucureşteni care, în ultimele zile, au reclamat furtul banilor de pe card. Poliţiştii ne-au explicat apoi ce metode folosesc cei care golesc cardurile furate şi mai ales ce putem face pentru a ne proteja.

Cel mai probabil, spun poliţiştii, în acest caz, hoţii au folosit site-uri care nu solicită date suplimentare de siguranţă la utilizarea cardului. Astfel, este suficient să completezi câteva câmpuri dintr-un formular online, cu datele existente deja inscripţionate pe card. Este vorba despre numărul cardului, data expirării, numele utilizatorului şi codul inscripţionat pe verso. Banca i-a furnizat, în cele din urmă, Oanei date despre site-urile către care au fost făcute plăţile şi despre sumele tranzacţionate. Victima a descoperit astfel că hoţii au plătit pentru serviciile unui site pornografic din Portugalia. Totodată, ea a solicitat băncii oprirea tranzacţiei, dar acest lucru i-a fost refuzat.

Citeşte mai multe despre hoţii de carduri pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici