Sute de hectare inundate, la Galaţi

Râul Prut a depăşit cota de pericol, inundând aproximativ 400 de hectare de păşune în albia sa majoră, iar apele s-au infiltrat în digul ce protejează DN 26 Galaţi-Bârlad, fiind necesară consolidarea acestuia.

286 afișări
Imaginea articolului Sute de hectare inundate, la Galaţi

Sute de hectare inundate, la Galaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Luni dimineaţă, la ora 10.00, Prutul atingea la Staţia hidrometrică Oancea 604 centimetri, cu patru centimetri peste cota de pericol, şi un debit de 552 metri cubi pe secundă.

"În zona Slobozia Oancea, digul de protecţie a DN 26 Galaţi-Bârlad a suferit o serie de infiltraţii, dar a fost consolidat şi este monitorizat în permanenţă. Sunt inundate la această dată circa 400 de hectare de păşune în zona localităţilor Vădeni şi Slobozia Oancea şi aproximativ un hectar de grădină, în zona Vădeni, suprafeţe aflate în albia majoră a râului", potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrică Paţilea.

Acestea nu sunt singurele probleme pe care apele le ridică în partea de est a judeţului Galaţi, în condiţiile în care o breşă de circa 30 de metri produsă într-un dig de apărare sâmbătă, pe pârâul Elan, la confluenţa acestuia cu Prutul, a dus la inundarea incintelor fermei piscicole de la Maţa Rădeanu.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a actualizat avertizarea hidrologică de Cod portocaliu pentru judeţul Galaţi, aceasta fiind prelungită până miercuri, la ora 16.00, dată fiind propagarea viiturii pe Prut, pe sectorul Prisăcani - confluenţa cu Dunărea.

"Debitul râului este în creştere, dar nu există pericolul inundării zonelor locuite ori a suprafeţelor cultivate", susţine purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici