Sute de înmatriculări auto anulate, din cauza actelor false privind taxa de poluare

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a identificat, în perioada 15 mai - 15 iulie, 385 de chitanţe false privind taxa de poluare pentru autovehicule, dispunând ca peste 300 de înmatriculări să fie anulate.

229 afișări
Imaginea articolului Sute de înmatriculări auto anulate, din cauza actelor false privind taxa de poluare

Peste 300 de înmatriculări auto anulate, din cauza actelor false privind taxa de poluare (Imagine din arhivă; Vargyasy Levente/Mediafax Foto)

DRPCIV a avut ca obiectiv, în perioada amintită, verificarea a 165.000 de chitanţe şi decizii de calcul la nivel naţional, din care a analizat aproape 133.000, se arată într-un comunicat de presă de marţi al direcţiei.

Astfel, în 322 de situaţii s-a deschis dosar penal şi a fost anulată înmatricularea, iar alte 58 de cazuri sunt, încă, în faza de cercetare.

Activitatea echipelor de control ale DRPCIV va continua şi în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici