Sute de pensionari stau la coadă pentru bilete de tratament

Sute de pensionari stau la coadă în faţa Caselor Judeţene de Pensii ca să-şi depună cererile pentru bilete de tratament în staţiuni, pentru anul viitor.

362 afișări
Imaginea articolului Sute de pensionari stau la coadă pentru bilete de tratament

Câteva sute de pensionari au înnoptat în faţa Casei de Pensii Dolj (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Circa 150 de pensionari ieşeni au venit de luni noaptea la Casa de Pensii

Aproximativ 150 de pensionari ieşeni s-au aşezat la rând, în noaptea de luni spre marţi, în faţa Casei de Pensii Iaşi, iar reprezentanţii instituţiei spun că au venit la serviciu cu câteva ore mai devreme, oferindu-le bătrânilor ceai cald şi primindu-i în sediu, pentru ca aceştia să nu stea în frig.

"Ştiam că vor veni cu mult timp înainte ca ghişeele să se deschidă şi de aceea am luat măsuri cu mult timp înainte. Am venit personal noaptea trecută la lucru pentru a mă asigura că totul e în ordine. I-am servit cu ceai cald şi i-am primit înăuntru, pentru ca pensionarii să nu stea în frig", a declarat Adriana Grecu, directorul Casei Judeţene de Pensii Iaşi.

La ora transmiterii acestei ştiri, la ghişeele Casei de Pensii nu erau cozi, activitatea desfăşurându-se în mod normal.

"Avem 12 ghişee şi 29 de angajaţi care sunt aici pentru a primi cererile de bilete de tratament. Fiecare persoană poate să depună până la patru cereri", a precizat Adriana Grecu.

Potrivit acesteia, anul trecut la Casa Judeţeană de Pensii Iaşi au fost depuse aproximativ 11.200 de cereri din partea pensionarilor pentru bilete de tratament, fiind disponibile un număr 7.100 de bilete.

Directorul Casei de Pensii Iaşi a spus că nu ştie câte bilete vor fi disponibile pentru pensionarii ieşeni în anul 2009, întrucât numărul de bilete nu a fost încă aprobat, însă consideră că numărul acestora va fi comparabil cu cel din acest an.

Aproximativ 600 de pensionari braşoveni s-au înghesuit pentru bilete de tratament

Aproximativ 600 de pensionari braşoveni s-au strâns, în cursul nopţii de luni spre marţi, la Casa Judeţeană de Pensii Braşov, pentru a fi primii care să se înscrie pe liste în vederea obţinerii unui bilet de tratament în staţiuni pentru anul 2009.

În 27 noiembrie, oamenii au venit la Casa de Pensii Braşov pentru a se înscrie pe liste, sperând că astfel vor avea întâietate. În noaptea de luni spre marţi, câteva sute de pensionari au mers din nou la Casa de Pensii şi s-au aşezat la rând pentru a fi primii atunci când se va deschide instituţia.

La deschiderea ghişeelor, la ora 7.00, nu s-a mai ţinut cont de listele făcute, iar pensionarii aproape că s-au călcat în picioare pentru a intra în sediul Casei de Pensii.

Reprezentanţii Casei de Pensii Braşov au amenajat în instituţie patru ghişee, fiecare dintre acestea primind cereri pentru câte un trimestru al anului 2009.

"Am organizat activitatea în aşa fel încât pensionarii să nu trebuiască să stea prea mult la coadă. Am amenajat patru ghişee şi fiecare pensionar ştia la ce ghişeu să meargă pentru luna când solicita biletul. Pentru o zi am întrerupt activitatea celorlalte departamente din Casa de Pensii, concentrându-ne pe primirea solicitărilor pentru biletele de tratament", a declarat Ioan Pamparău, director executiv adjunct al Casei de Pensii Braşov.

Cea mai mare coadă s-a format la ghişeul numărul 3, pentru lunile de vară.

Potrivit conducerii Casei de Pensii Braşov, nu a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine, pensionarii stând, în general, civilizat la coadă. Totuşi, în jurul orei 09.00, pensionarii nerăbdători au forţat intrarea, iar gardienii au făcut cu greu faţă acestora.

În 2008, la Casa Judeţeană de Pensii Braşov au fost distribuite 5.000 de bilete, iar pentru 2009 biletele nu au fost repartizate până în prezent deoarece trebuie votat mai întâi bugetul de asigurări sociale. În judeţul Braşov sunt peste 130.000 de pensionari.

Directorul de comunicare al Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS), Angelica Mihail, a declarat, marţi dimineaţă, că aglomeraţia de la casele de pensii pentru înregistrarea cererilor pe tratament este cauzată de faptul că toţi pensionarii doresc bilete în sezonul cald, cele din ultimul trimestru rămânând în fiecare an nefolosite.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici