Sute de profesori au purtat ecusoane cu mesajul “protest” în prima zi de şcoală

Câteva sute de profesori şi învăţători, membri ai Sindicatului Democratic Învăţământ Arad, au purtat, luni, în prima zi de şcoală, ecusoane în piept cu însemnul „protest”, pentru a atrage atenţia asupra subfinanţării învăţământului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

680 afișări
Imaginea articolului Sute de profesori au purtat ecusoane cu mesajul “protest” în prima zi de şcoală

Sute de profesori au purtat ecusoane cu mesajul “protest” în prima zi de şcoală

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Sindicatul Democratic Învăţământ (SDÎ) Arad, sute de salariaţi din mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Arad au purtat în piept ecusoane cu însemnul „protest”, în prima zi de şcoală.

„Acest mod de a protesta a fost ales pentru a atrage atenţia clasei politice că, pentru a avea un învăţământ de calitate, este nevoie de o finanţare corespunzătoare. Ne-am săturat de băile de mulţime făcute de politicieni cu ocaziile prilejuite de festivităţile începutului şi sfârşitului de an şcolar, când fac o mulţime de promisiuni pe care, de obicei, nu le respectă”, a declarat preşedintele SDÎ Arad, Dănuţ Ieneşescu.

Potrivit liderului de sindicat, profesorii care au protestat în prima zi de şcoală sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu au fost acordate voucherele de vacanţă, dar şi că salariile nu vor creşte cu 50% începând cu anul 2018.

„Prevederile din programul de guvernare privind acordarea voucherelor de vacanţă începând cu vara anului 2017 şi a creşterii salariale din ianuarie 2018 s-au dovedit promisiuni neonorate. Nici măcar ultima promisiune, cea privind creşterea salarială de 50% pentru anul 2018, nu va fi pusă în practică. Poziţia în grila de salarizare a cadrelor didactice este una umilitoare. De asemenea, nu există sume pentru plata sentinţelor judecătoreşti în anul 2017. Sunt câteva dintre motivele pentru care, noul an şcolar a debutat cu o manifestare de protest”, se arată în comunicatul de presă al SDÎ Arad.

Dănuţ Ieneşescu spune că în cazul în care guvernanţii nu vor ţine cont de solicitările angajaţilor din învăţământul preuniversitar, la începutul lunii octombrie vor avea loc acţiuni de protest.

„În data de 2 octombrie vor fi pichetate prefecturile judeţene, iar în zilele de 4-5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului României”, a mai precizat preşedintele SDÎ Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici