Sute de tineri caută o slujbă la "Angajatori de Top"

Sute de tineri, printre care mulţi studenţi, au venit, vineri, în prima zi a târgului "Angajatori de Top" pentru a-şi căuta un loc de muncă la o multinaţională, la această ediţie cei 70 de angajatori oferind 1.600 de slujbe, cu 30 la sută mai multe decât la ediţia din noiembrie 2009.

61 afișări
Imaginea articolului Sute de tineri caută o slujbă la "Angajatori de Top"

Sute de tineri caută o slujbă la "Angajatori de Top" (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Vlad Chirea)

Peste 1.600 de oferte de locuri de muncă, echilibrat pentru studenţi şi profesionişti, sunt disponibile la Târgul angajatorilor de top, cele mai multe fiind în domeniul IT, contabilitate, finanaţe-bănci, inginerie, client service, vânzări, achiziţii şi logistică, marketing, juridic, administrativ, asigurări, consultanţă, resurse umane.

Numărul standurilor a crescut cu 16 la sută, dar şi oferte sunt mai multe cu 30 la sută, faţă de noiembrie 2009.

Reprezentanta organizatorilor, Oana Stroescu, spune că, de obicei în prima zi sunt mai puţini vizitatori ca în cea de-a doua, dar, ca şi în 2009, se aşteaptă la cel puţin 16.000 de vizitatori, observându-se un uşor reviriment din punct de vedere al vizitatorilor, faţă de noiembrie 2009.

O parte din angajatorii prezenţi la târg au oferte de locuri de muncă şi în provincie, mulţi dintre studenţi fiind interesaţi deoarece intenţionează să se reîntoarcă acasă după terminarea facultăţii.

Unul dintre angajatori, din domeniul retail, a spus că oferă slujbe de la casier la director de magazin, pentru toată ţara. Acelaşi angajator a precizat că, la ediţia trecută, din aproximativ 600 de CV-uri depuse la stand, au angajat trei-patru persoane.

Vizitatorii târgului depun zeci de CV-uri la mai mulţi angajatori, în speranţa că vor fi sunaţi pentru interviuri şi apoi angajaţi. Cei mai mulţi dintre cei care îşi caută un loc de muncă la acest târg nu au în prezent un loc de muncă, aşa cum se întâmpla în alţi ani când vroiau să îşi schime job-ul cu unul mai bine plătit. Acum depun CV-ul, mai pun câteva întrebări angajatorului privind exact locul de muncă oferit sau salariul pe care l-ar primi, dar despre bani nu află mai nimic de la ofertanţi.

La această ediţie sunt oportunităţi atât pentru candidaţii care au între unu şi şapte ani de experienţă, dar şi pentru studenţi şi absolvenţi. De la Senior Analyst, IT Project Manager, Quality Manager şi Manager Accounting, la programele de internship pentru studenţi, târgul oferă o gamă largă de oportunităţi de carieră, cu o distribuţie echilibrată între joburile pentru seniori şi juniori, spun organizatorii.

Pentru prima dată la "Angajatori de Top", la ediţia din această primăvară se lansează "Career Zone", o zonă specială unde candidaţii au ocazia să primească consiliere în carieră de la profesionişti specializaţi pe una din ariile IT&C, finanţe-contabilitate sau inginerie.

Cei care vizitează această secţiune vor afla cum să îşi îmbunătăţească CV-ul pentru a atrage atenţia angajatorilor, cum să se pregătească pentru procesul de selecţie şi care sunt recomandările pentru planificarea carierei. Secţiunea este susţinută de specialişti în resurse umane de la Microsoft, TeamNet, Nobel România, Catalyst Recruitment Solutions, Dacia Groupe Renault, Renault Technologie Roumanie, PwC, BCR, Michelin şi HP.

La această ediţie, vizitatorii pot participa la 20 de workshopuri, printre care Assessment Center Simulation, Carieră în IT şi competiţia tehnologiilor: Java vs C# vs Php, Internshipul - primul pas în carieră .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici