Sute de tineri din Arad sunt audiaţi într-un posibil caz de fraudă cu fonduri europene

Aproximativ 250 de tineri din Arad sunt audiaţi în cadrul unei anchete a Departamentului pentru Lupta Antifraudă al Guvernului, care vizează un posibil caz de fraudă cu fonduri europene în cadrul AJOFM Arad. "Nu pot să-mi dau seama de unde şi până unde aceste suspiciuni", spune şeful AJOFM Arad.

2045 afișări
Imaginea articolului Sute de tineri din Arad sunt audiaţi într-un posibil caz de fraudă cu fonduri europene

Sute de tineri din Arad sunt audiaţi într-un posibil caz de fraudă cu fonduri europene

Tinerii au beneficiat de un program de reformare profesională, iar autorităţile bănuiesc că organizatorii au încasat banii în locul lor sau că tinerii nu ar fi urmat cursurile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei 250 de tineri care au beneficiat de programul "Creşterea Adaptabilităţii şi a performanţelor şomerilor tineri în integrarea pe piaţa europeană a muncii" sunt audiţiaţi de anchetatori veniţi de la Bucureşti.

Proiectul a fost derulat prin cadrul POSDRU începând cu anul 2009 şi a avut o valoare de circa 700.000 lei.

Actualul director al AJOFM Arad, Marinel Henteş, este cel care a semnat atunci contractele de finanţare. Acesta confirmă ancheta autorităţilor, dar spune că nu poate da mai multe detalii pentru că s-a ocupat de program doar la început.

"Am înţeles că sunt invitaţi o parte însemnată din grupul ţintă de tineri, tineri elevi şi studenţi, care la vremea respectivă au făcut cursuri de limba engleză şi operare calcultor", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş.

Din discuţiile cu cei care au fost audiaţi deja a reieşit că autorităţile bănuiesc că unii dintre aceştia nu ar fi încasat cei 500 de lei la care aveau dreptul pentru că au urmat programul de formare profesională.

Conducerea AJOFM Arad respinge această variantă, spunând că există ordine de plată şi tabele cu semnături ale oamenilor care şi-au primit banii.

"Am închis proiectul cu bine, am avut cinci monitorizări în fiecare an după acest proiect, toate au ieşit bine până la ultima, în care grupul ţintă a fost declarat neeligibil. Probabil că de aici e ceva. Am înţeles că întrebările sunt cam de genul: <chiar aţi fost la şcoală, chiar aţi luat banii, toţi i-aţi luat, numai o parte?>. (...) Nu pot să-mi dau seama de unde şi până unde aceste suspiciuni. Noi avem documentele, le-am prezentat aşa cum le-au cerut ei, din punctul nostru de vedere pe casierie totul este ok. Nu ştiu dacă oamenii ăştia când au luat banii ce ştiu eu ce au făcut cu ei, tinerii ăştia, cât îşi mai aduc aminte de şapte-opt ani, nu ştiu. Eu nu am fost convocat nicăieri şi niciunul dintre subordonaţii mei nu au fost convocaţi", a declarat Marinel Henteş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici