Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Bucureşti - Ilfov, lansat în dezbatere publică: parcări park&ride, benzi de circulaţie pentru transportul public, noi autobuze

Primăria Bucureşti a lansat în dezbatere proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov, printre proiecte aflându-se construcţia de parcări tip park &ride sau înfiinţarea Autorităţii de Transport Metropolitan.

1328 afișări
Imaginea articolului Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Bucureşti - Ilfov, lansat în dezbatere publică: parcări park&ride, benzi de circulaţie pentru transportul public, noi autobuze

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Bucureşti - Ilfov, lansat în dezbatere publică

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, principalele proiecte incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov sunt: înfiinţarea Autorităţii de Transport Metropolitan Bucureşti – Ilfov, introducerea de benzi de circulaţie cu prioritate pentru transportul public pe o distanţă de 25 km, modernizarea reţelei de mijloace de transport în comun prin achiziţia de 100 troleibuze, 500 de autobuze, dintre care 300 electrice şi 300 de tramvaie, modernizarea, extinderea infrastructurii de tramvai (41 km cale dublă) şi reabilitarea a aproximativ 1.800 de staţii; construcţia de parcări de tip park &ride la punctele cheie de intrare în oraş, construcţia de parcări subterane, amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste de biciclete şi locuri de parcare pentru biciclete), precum şi extinderea sistemului de închiriere biciclete (bike-sharing) sau crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni şi biciclişti în centrul oraşului, concomitent cu modernizarea spaţiul urban public.

Potrivit proiectului, se vor îmbunătăţi condiţiile de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă, se vor realiza pasaje pietonale subterane şi va fi îmbunătăţit sistemul de management al traficului.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti vor solicita includerea în PMUD a încă patru proiecte care vizează decongestionarea traficului.

Astfel, este vorba despre supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea, între str. Braşov şi şoseaua de centură a Municipiului Bucureşti şi realizarea unui terminal intermodal comun cu viitoarea staţie de tren din zona Haltei Barieră Domneşti.

Un alt proiect vizează modernizarea străzii Barbu Văcărescu şi a străzii Av. Alex.Şerbănescu (sistem rutier şi cale rulare tramvai) de la Sos. Ştefan cel Mare până la Bd. Aerogării şi prelungirea liniei de tramvai până la Zona Comercială Băneasa.

Totodată, se mai propune modernizarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe bd. Dimitrie Pompeiu şi prelungirea până la str. Barbu Văcărescu, pentru asigurarea unei legături directe cu un mijloc de transport rapid, nepoluant şi de mare capacitate, a zonei de birouri Pipera (aflată în plină expansiune) cu zona de Nord a Capitalei.

Al patrulea proiect se referă la modernizarea Şoselei Petricani, între Bulevardul Lacul Tei şi sensul giratoriu de la intersecţia cu Bd. Pipera, atât pentru sistemul rutier cât şi pentru calea de rulare a tramvaiului.

„Îi invit atât pe bucureşteni cât şi pe reprezentanţii ONG-urilor interesate să consulte documentul lansat astăzi în dezbatere publică, pentru că acesta conţine proiecte extrem de importante pentru Bucureşti, dar şi pentru zonele limitrofe. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 este un document strategic, realizat cu sprijinul BERD, care propune o viziune coerentă de dezvoltare a mobilităţii în regiunea Bucureşti-Ilfov. Îmi doresc că, după aprobarea acestui document, să putem trecem treptat la implementarea proiectelor, pentru că este vorba proiecte care vor creşte semnificativ calitatea vieţii cetăţenilor", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici