Un agent al Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale Bucureşti, accidentat de un şofer agresiv

Un agent din cadrul Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale Bucureşti a fost accidentat de un şofer agresiv, surprins în timp ce oprise exact sub un indicator de „oprirea interzisă”, potrivit Poliţiei Locale Bucureşti.

324 afișări
Imaginea articolului Un agent al Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale Bucureşti, accidentat de un şofer agresiv

Un agent al Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale Bucureşti, accidentat de un şofer agresiv (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

"Ieri seară (marţi seară-n.r.), în centrul Capitalei - la intersecţia străzilor Ion Câmpineanu cu Calea Victoriei – un echipaj al Poliţiei Locale Bucureşti aflat în misiune a sesizat faptul că un conducător auto încerca să îşi parcheze maşina exact sub un indicator rutier care interzicea oprirea în zonă. Unul dintre agenţii locali a încercat să-l legitimeze pe şofer.(...) Şoferul, însă, s-a opus legitimării, şi a început să-l înjure pe agentul local. Mai mult, după ce a adus cuvinte jignitoare echipajului P.L.M.B., conducătorul auto a demarat în viteză din zona în care fusese reperat de poliţiştii locali. În graba sa, conducătorul auto vinovat nu a apucat să-şi mai închidă portiera şi l-a lovit pe agentul Serviciului Circulaţie - care încercase să aplice sancţiunea contravenţională - provocându-i răni la nivelul membrelor superioare", potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, remis miercuri MEDIAFAX.

Poliţistul a fost preluat de SMURD şi transportat la Spitalul Universitar, unde nu a fost necesară internarea, cercetările fiind preluate de Brigada Poliţiei Rutiere.

Cu o zi înainte, în zona Bulevardului Iuliu Maniu, a fost înregistrat un incident asemănător. Un şofer de taxi, care staţiona neregulamentar, a fost blocat de agenţii P.L.M.B. pentru că încerca să se sustragă controlului prin fugă de la locul faptei. Pentru că bărbatul refuza să coboare din maşină şi devenise violent, poliţiştii locali au fost nevoiţi să folosească spray-ul iritant lacrimogen din dotare. Conducătorul de taxi a fost sancţionat pentru concurs de contravenţii cu 4.235 lei.

În ultimele şase luni, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au aplicat, pentru staţionări şi opriri neregulamentare peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici