Tabără: Nu mă aştept la o creştere foarte mare a preţurilor la alimente în perioada următoare

Preţurile alimentelor nu vor creşte foarte mult în perioada următoare, susţine ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, deşi anumite materii prime, cum este grâul, s-au scumpit.

26 afișări
Imaginea articolului Tabără: Nu mă aştept la o creştere foarte mare a preţurilor la alimente în perioada următoare

Tabără: Nu mă aştept la o creştere foarte mare a preţurilor la alimente în perioada următoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mi-e greu să spun care va fi evoluţia preţurilor, dar eu nu mă aştept la o creştere foarte mare a preţurilor la alimente din cauza situaţiei economice generale. Până la urmă alimentele trebuie să fie accesibile", a declarat, vineri, la seminarul Mediafax talks about Romanian Agriculture de la Timişoara, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

El a afirmat că, deşi în ultima perioadă a existat o creştere semnificativă la preţul făinei, pâinea şi produsele de panificaţie nu s-au scumpit foarte mult.

Tabără a precizat că, din informaţiile pe care le are, România are o rezervă de circa două milioane de tone de grâu, 40% din aceasta fiind de "calitate foarte bună", iar 20% de "calitate bună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici