Tânăr de 21 de ani urmărit în trafic de poliţiştii din Suceava, care au tras 5 focuri de avertisment

Un tânăr de 21 de ani care nu a oprit la semnalele poliţiştilor a fost urmărit în noaptea de sâmbătă spre duminică în judeţul Suceava. Pentru prinderea tânărului, care a abandonat maşina şi a fugit într-o zonă cu vegetaţie, poliţiştii au tras 5 focuri de avertisment.

287 afișări
Imaginea articolului Tânăr de 21 de ani urmărit în trafic de poliţiştii din Suceava, care au tras 5 focuri de avertisment

Tânăr de 21 de ani urmărit în trafic de poliţiştii din Suceava, care au tras 5 focuri de avertisment

Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 22.00, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava, acţionând pe DN2 în cadrul unei razii, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care rula dinspre municipiul Suceava către localitatea Pătrăuţi.

Şoferul nu a oprit şi a mărit viteza de deplasare, echipajul de poliţie pornind în urmărire cu folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

Pe raza localităţii Pătrăuţi, şoferul a coborât din maşină şi a fugit intr-o zona izolată cu vegetaţie abundentă, poliţiştii iniţiind urmărirea pe jos, executând somaţiile verbale legale şi ulterior efectuând 5 focuri de avertisment în plan vertical, tânărul urmărit reuşind să fugă pe terenul accidentat.

„Poliţiştii au acţionat gradual prin evaluarea permanentă a pericolului social al faptei şi al posibilelor urmări generate de folosirea armamentului din dotare, nefiind executat foc la nivelul membrelor inferioare asupra persoanei urmărite pe parcursul urmăririi pedestre şi nici foc pe parcursul urmării auto asupra pneurilor vehiculului, întrucât în habitaclu se observau alte 3 siluete în afara şoferului, existând inclusiv posibilitatea ca persoanele să fie minore. Ceilalţi trei ocupanţi ai maşinii au fost legitimaţi de poliţişti, stabilindu-se că erau 2 fete şi un tânăr cu vârste cuprinse între 19 şi 20 ani”, potrivit Poliţiei Suceava.

Poliţiştii au reuşit să stabilească identitatea şoferului, un tânăr de 21 de ani din localitatea Pătrăuţi, care a fost găsit acasă. Aceasta a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. De asemenea, s-a stabilit că şoferul are permis de conducere valabil, iar vehiculul deţine toate documentele în regulă.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că gestul de a nu opri la semnalul regulamentar s-a datorat impulsului de moment şi instigării pasagerului de pe bancheta din spate”, arată poliţiştii.

Şoferul a fost amendat cu 2.320 de lei şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 150 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici