Tânărul surprins de avalanşă a fost găsit mort

Tânărul din Constanţa, surprins de avalanşă în zona Vârfu cu Dor, în timp ce cobora cu snowboard-ul de la cota 2000 spre cota 1.400, a fost găsit mort, duminică, de salvamonitştii din Sinaia.

207 afișări
Imaginea articolului Tânărul surprins de avalanşă a fost găsit mort

Tânăr surprins de o avalanşă la Sinaia (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Conform dispecerului de la Salvamont Sinaia, este vorba de un tânăr din Constanţa de 24 de ani, student la Universitatea Politehnică din Bucureşti, care a fost găsit sufocat sub zăpadă, duminică, în jurul orelor prânzului, după mai multe ore de căutări.

Potrivit sursei citate, bărbatul, care cobora sâmbătă, de la cota 2.000 spre cota 1.400 cu snowboard-ul, a ieşit de pe pârtie şi cel mai probabil a şi declanşat avalanşa care l-a susprins.

Dispecerului de serviciu de la Salvamont Sinaia a precizat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că o femeie a anunţat, sâmbătă seara, Refugiul Salvamont Sinaia, în legătură cu faptul că prietenul său, împreună cu care cobora de la cota 2.000 la cota 1.400, pe o pârtie de schi care nu prezintă dificultate, a rămas în urmă şi nu s-a mai întors la hotel. Femeia a povestit că sâmbătă, în jurul orei 17.00, a început să coboare pe snowboard împreună cu prietenul ei, iar acesta a rămas în urmă. După mai multe ore de aşteptare, când a văzut că bărbatul nu mai apare, femeia a cerut ajutorul salvamontiştilor.

Salvatorul montan Dan Trif a declarat, duminică, pentru Antena 3, că salvamontiştii au găsit urme ale snowboard-ului tânărului chiar într-o zonă în care s-au produs trei avalanşe, dintre care una foarte mare.

Potrivit sursei citate, oricare dintre cele trei avalanşe produse în zona unde a dispărut tânărul ar fi putut omorî pe oricine, deoarece straturile de zăpadă au fost foarte mari. Zăpada căzută are peste trei metri adâncime după avalanşele produse.

Dan Trif a explicat că în mod normal, un om surprins de avalanşă poate rezista sub zăpadă în jur de 50 de minute şi că şansele de supravieţuire depind de căile respiratorii ale persoanei respective.

Potrivit salvatorilor montani, trupul neînsufleţit al turistului va fi coborât în cursul zilei de duminică în Sinaia. Salvamontiştii aflaţi la faţa locului aşteptau, la ora transmiterii acestei ştiri, sosirea la locul accidentului a jandarmilor montani pentru a face fotografii, după care corpul neînsufleţit al tânărului va fi pus pe o targă şi coborât la cota 1.400, de unde va fi coborât cu telecabina sau cu o maşină, în Sinaia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici